Gogo_Lacta
Gogo_Lacta @cook_8467510
,

Ένας εύκολος τρόπος για μια διαφορετική και δροσερή ομελέτα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Τα μυρωδικά είναι προαιρετικά, ο καθένας μπορεί να πειραματιστεί!Για να αναποδογυρίσουμε την ομελέτα με την βοήθεια ενός πιάτου κάνουμε το εξήςτοποθετούμε ένα πιάτο μεγαλύτερο από το τηγάνι ως καπάκι και το κάνουμε "τούμπα" και μετά σπρώχνουμε την ομελέτα στο τηγάνι με την άψητη μεριά προς τα κάτω.Μπορεί να γίνει και σε δύο δώσεις, ώστε να μην την κόψετε.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

2 άτομα
  1. 3-4 αυγά χωρισμένα
  2. 4-5 κ.σ. γιαούρτι πλήρες
  3. 1/2 ξερό κρεμμύδι
  4. 1 φρέσκο κρεμμύδι
  5. 1 πιπεριά κόκκινη Φλωρίνης
  6. 1 μέτριο καρότο
  7. 1 κ.σ. βούτυρο
  8. 1 σκελίδα σκόρδο
  9. 2 φέτες τυρί του τοστ της αρεσκείας σας
  10. αλάτι
  11. πιπέρι μαύρο
  12. λευκό πιπέρι (προαιρετικά)
  13. ρίγανη
  14. φρέσκο βασιλικό

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κόβουμε το λαχανικά ως εξήςτα κρεμμύδια σε ροδέλες, την πιπεριά σε μικρά μπαστουνάκια 5 εκ. περίπου, το καρότο σε λεπτές ροδέλες και τα 5 ντοματίνια στη μέση.

  2. 2

    Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι που έχει ζεσταθεί βάζουμε το βούτυρο, το σκόρδο κομμένο στη μέση, τα πιπέρια και το κόλιανδρο. Αφού λιώσει το βούτυρο ρίχνουμε τα λαχανικά, ανακατεύουμε και αφήνουμε μέχρι να μαλακώσουν.

  3. 3

    Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά τους κρόκους των αυγών με το γιαούρτι μέχρι να διαλυθεί (εγώ το έκανα με το μίξερ), και σε ένα άλλο χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μια ελαφριά μαρέγκα.

  4. 4

    Όταν μαλακώσουν τα λαχανικά στο τηγάνι ρίχνουμε τα ντοματίνια ανακατεύουμε και αφήνουμε για 1-2 λεπτά. αναμιγνύουμε με προσοχή τους κρόκους με τα ασπράδια, ανακατεύουμε απαλά με μία ξύλινη κουτάλα και ρίχνουμε στο τηγάνι, ρίχνουμε το αλάτι και αφήνουμε να ψηθεί για 5 λεπτά. Αναποδογυρίζουμε με την βοήθεια ενός πιάτου ώστε να ψηθεί και από την άλλη πλευρά για 3-4 λεπτά και τοποθετούμε το τυρί επάνω στην ομελέτα και το αφήνουμε να λιώσει σκεπάζοντας το τηγάνι με ένα καπάκι ή αλουμινόχαρτο.

  5. 5

    Αφού ψηθεί την κόβουμε στη μέση και σερβίρουμε σε ένα πιάτο. Ρίχνουμε τη ρίγανη και το βασικό και διακοσμούμε με μισό ντοματίνι την κάθε ομελέτα.

  6. 6

    Συνοδεύουμε με μια ελαφριά σαλάτα και φρυγανισμένο ψωμί.

Αντιδράσεις

Σχόλια (6)

Rosie
Rosie @cook_8450787
Δεν πίστευα ότι μπορεί να υπάρχει μία τόσο διαφορετική ομελέτα...\r\nΘα δοκιμαστεί και αξιολογηθεί πάραυτα!!!

Από

Gogo_Lacta
Gogo_Lacta @cook_8467510
στις
,
Είμαι η Γωγω και είμαι καλά!!!! χαχαχαΣπουδάζω στη Βουλγαρία αλλά λατρεύω την μαγειρική και διατηρώ και ένα αντίστοιχο blog που αν και νέο γεμίζει http//suntagologiomou.blogspot.com/ !Μετά από δυσκολίες πήρα την απόφαση να μην στεναχωριέμαι για ότι δεν αξίζει και όταν το κάνω την επόμενη να είμαι καλά, είμαι και άνθρωπος δεν γίνεται να είμαι αναίσθητη!!!! Η μαγειρική για εμένα σημαίνει γεύσείς, καλή παρέα, να δίνω, να μαθαίνω, να χαλαρώνω, να ηρεμώ....τώρα ποιος θα πλύνει τα πιάτα μετά δεν το ξέρω!!!!
Δες περισσότερα