Ομελέτα με γιαούρτι και λαχανικά
Ένας εύκολος τρόπος για μια διαφορετική και δροσερή ομελέτα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Τα μυρωδικά είναι προαιρετικά, ο καθένας μπορεί να πειραματιστεί!Για να αναποδογυρίσουμε την ομελέτα με την βοήθεια ενός πιάτου κάνουμε το εξήςτοποθετούμε ένα πιάτο μεγαλύτερο από το τηγάνι ως καπάκι και το κάνουμε "τούμπα" και μετά σπρώχνουμε την ομελέτα στο τηγάνι με την άψητη μεριά προς τα κάτω.Μπορεί να γίνει και σε δύο δώσεις, ώστε να μην την κόψετε.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβουμε το λαχανικά ως εξήςτα κρεμμύδια σε ροδέλες, την πιπεριά σε μικρά μπαστουνάκια 5 εκ. περίπου, το καρότο σε λεπτές ροδέλες και τα 5 ντοματίνια στη μέση.
-
2
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι που έχει ζεσταθεί βάζουμε το βούτυρο, το σκόρδο κομμένο στη μέση, τα πιπέρια και το κόλιανδρο. Αφού λιώσει το βούτυρο ρίχνουμε τα λαχανικά, ανακατεύουμε και αφήνουμε μέχρι να μαλακώσουν.
-
3
Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά τους κρόκους των αυγών με το γιαούρτι μέχρι να διαλυθεί (εγώ το έκανα με το μίξερ), και σε ένα άλλο χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μια ελαφριά μαρέγκα.
-
4
Όταν μαλακώσουν τα λαχανικά στο τηγάνι ρίχνουμε τα ντοματίνια ανακατεύουμε και αφήνουμε για 1-2 λεπτά. αναμιγνύουμε με προσοχή τους κρόκους με τα ασπράδια, ανακατεύουμε απαλά με μία ξύλινη κουτάλα και ρίχνουμε στο τηγάνι, ρίχνουμε το αλάτι και αφήνουμε να ψηθεί για 5 λεπτά. Αναποδογυρίζουμε με την βοήθεια ενός πιάτου ώστε να ψηθεί και από την άλλη πλευρά για 3-4 λεπτά και τοποθετούμε το τυρί επάνω στην ομελέτα και το αφήνουμε να λιώσει σκεπάζοντας το τηγάνι με ένα καπάκι ή αλουμινόχαρτο.
-
5
Αφού ψηθεί την κόβουμε στη μέση και σερβίρουμε σε ένα πιάτο. Ρίχνουμε τη ρίγανη και το βασικό και διακοσμούμε με μισό ντοματίνι την κάθε ομελέτα.
-
6
Συνοδεύουμε με μια ελαφριά σαλάτα και φρυγανισμένο ψωμί.
Σχόλια (6)