Ομελέτα με μπέικον και μανιτάρια
Μια εύκολη συνταγή για ένα πεντανόστιμο γεύμα! Απλά δοκιμάστε τη!
Λίγα μυστικά ακόμα
Τα αυγά είναι μια νόστιμη και φθηνή επιλογή για να προσλάβουμε πολλές βιταμίνες. Μην παραλείψετε το γάλα από την ομελέτα, έτσι ώστε να είναι αφράτη από μέσα και να μη στεγνώσει. Τα μανιτάρια με το δεντρολίβανο είναι ένας εκπληκτικός συνδυασμός γεύσεων! Η συνταγή είναι δικής μου έμπνευσης και πειραματισμού, μια μέρα που δεν ήθελα να φάω την κλασική απλή ομελέτα. Ελπίζω να σας αρέσει!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ψιλοκόβουμε το μπέικον και τα μανιτάρια.
-
2
Σε ένα βαθύ πιάτο βάζουμε τα 2 αυγά με το γάλα και χτυπάμε με ένα πιρούνι μέχρι να αφρατέψουν.
-
3
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά προσθέτουμε το ψιλοκομμένο μπέικον (μόνο του) και το ψήνουμε μέχρι να πάρει χρώμα και να γίνει τραγανό.
-
4
Όταν ψηθεί το μπέικον, το αφαιρούμε από το τηγάνι και το βάζουμε σε ένα πιάτο με 2-3 χαρτιά κουζίνας για να απορροφήσει τα περιττά λίπη.
-
5
Στο ίδιο τηγάνι, προσθέτουμε το βούτυρο και αφού λιώσει βάζουμε και τα ψιλοκομμένα μανιτάρια. Τα αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε για 3 περίπου λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα.
-
6
Ρίχνουμε το δεντρολίβανο στα μανιτάρια μας και αφήνουμε να μυρίσει για 30 δευτερόλεπτα.
-
7
Επιστρέφουμε το μπέικον πίσω στο τηγάνι και προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά και λίγο τριμμένο τυρί και ψήνουμε για 2-3 λεπτά.
-
8
Γυρίζουμε την ομελέτα και από την άλλη πλευρά (συνήθως με τη βοήθεια ενός πιάτου) και ψήνουμε στον ίδιο χρόνο.
-
9
Σερβίρουμε με λίγο ακόμη τριμμένο τυρί από πάνω. Καλή όρεξη!
Σχόλια (5)