Cookakim
Cookakim @cook_8519004
Αθήνα, Ελλάδα

Μια εύκολη συνταγή για ένα πεντανόστιμο γεύμα! Απλά δοκιμάστε τη!

Λίγα μυστικά ακόμα

Τα αυγά είναι μια νόστιμη και φθηνή επιλογή για να προσλάβουμε πολλές βιταμίνες. Μην παραλείψετε το γάλα από την ομελέτα, έτσι ώστε να είναι αφράτη από μέσα και να μη στεγνώσει. Τα μανιτάρια με το δεντρολίβανο είναι ένας εκπληκτικός συνδυασμός γεύσεων! Η συνταγή είναι δικής μου έμπνευσης και πειραματισμού, μια μέρα που δεν ήθελα να φάω την κλασική απλή ομελέτα. Ελπίζω να σας αρέσει!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

21 Minutes
1 άτομο
  1. 2 κουτ. σούπας γάλα
  2. 2 φέτες μπέικον
  3. 5-7 φρέσκα μανιτάρια (μικρό μέγεθος)
  4. 1-2 κουτ. σούπας βούτυρο
  5. γκούντα ή ρεγκάτο τριμμένο
  6. 1 πρέζα δεντρολίβανο (φρέσκο ή αποξηραμένο)
  7. αλάτι
  8. πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ψιλοκόβουμε το μπέικον και τα μανιτάρια.

  2. 2

    Σε ένα βαθύ πιάτο βάζουμε τα 2 αυγά με το γάλα και χτυπάμε με ένα πιρούνι μέχρι να αφρατέψουν.

  3. 3

    Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά προσθέτουμε το ψιλοκομμένο μπέικον (μόνο του) και το ψήνουμε μέχρι να πάρει χρώμα και να γίνει τραγανό.

  4. 4

    Όταν ψηθεί το μπέικον, το αφαιρούμε από το τηγάνι και το βάζουμε σε ένα πιάτο με 2-3 χαρτιά κουζίνας για να απορροφήσει τα περιττά λίπη.

  5. 5

    Στο ίδιο τηγάνι, προσθέτουμε το βούτυρο και αφού λιώσει βάζουμε και τα ψιλοκομμένα μανιτάρια. Τα αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε για 3 περίπου λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα.

  6. 6

    Ρίχνουμε το δεντρολίβανο στα μανιτάρια μας και αφήνουμε να μυρίσει για 30 δευτερόλεπτα.

  7. 7

    Επιστρέφουμε το μπέικον πίσω στο τηγάνι και προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά και λίγο τριμμένο τυρί και ψήνουμε για 2-3 λεπτά.

  8. 8

    Γυρίζουμε την ομελέτα και από την άλλη πλευρά (συνήθως με τη βοήθεια ενός πιάτου) και ψήνουμε στον ίδιο χρόνο.

  9. 9

    Σερβίρουμε με λίγο ακόμη τριμμένο τυρί από πάνω. Καλή όρεξη!

Αντιδράσεις

Σχόλια (5)

despinal
despinal @despinal
Πολύ νόστιμη η ομελέτα, μπράβο! Την έφτιαξα σε ομελετιέρα και διπλασίασα τα υλικά.

Από

Cookakim
Cookakim @cook_8519004
στις
Αθήνα, Ελλάδα