Quaker
Quaker @quakerGR

Ομελέτα με νιφάδες βρώμης.

Λίγα μυστικά ακόμα

Για αλμυρή γεύση μπορείτε μόλις τη γυρίσετε στο τηγάνι να βάλετε στην ψημένη επιφάνεια φέτες τυριού με χαμηλά λιπαρά, γαλοπούλα, ντομάτα, μανιτάρια, λίγη ελαφριά μαγιονέζα και ό,τι σας αρέσει σε κρέπα γενικά, αρκεί να είναι χαμηλών λιπαρών. Διπλώστε την στη μέση και απολαύστε την.Καλή σας όρεξη!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 1 αυγό ολόκληρο
  2. 2 ασπράδια αυγών
  3. 1 φλιτζανάκι του καφέ νιφάδες βρώμης (κουάκερ)
  4. 1 κουταλιά της σούπας γάλα εβαπορέ
  5. 1 κουταλάκι του γλυκού αλεύρι κατά προτίμηση ολικής άλεσης.

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάτε τα αυγά για μερικά δευτερόλεπτα με ένα μιξεράκι χειρός (για παράδειγμα του φραπέ, αρκεί να είναι κάπως δυνατό).

  2. 2

    Ρίχνετε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί και χτυπάτε για μερικά δευτερόλεπτα ακόμη.

  3. 3

    Σε ένα αντικολλήτικό τηγάνι ρίξτε μερικές σταγόνες ελαιόλαδο και αφού ζεσταθεί κάπως (μην περιμένετε να κάψει) απλώστε το μίγμα ομοιόμορφα.

  4. 4

    Με χαμηλωμένη τη φωτιά και σκεπασμένο το τηγάνι αφήστε την ομελέτα να ροδίσει από τη μία πλευρά χωρίς να ανακατέψετε καθόλου.

  5. 5

    Γυρίστε την προσεκτικά απο την άλλη πλευρά με μία σπάτουλα και αφήστε την για ένα λεπτό περίπου. Η ομελέτα σας είναι έτοιμη!

Αντιδράσεις

Σχόλια (5)

Κωνσταντίνος Σπαθαριωτης
Κωνσταντίνος Σπαθαριωτης @cook_22676300
Πολύ απλή συνταγή με απλά βήματα .Σαφώς τη γέμιση ο καθένας μπορεί να βάλει ότι θέλει πέρα από γάλα κουακερ που έτσι κάνεις τη συγκεκριμένη ομελέτα. Μπράβο

Από

Quaker
Quaker @quakerGR
στις