Ομελέτα με σπαράγγια διαίτης
Μία πανεύκολη και γρήγορη συνταγή για περίοδο δίαιτας. Παρόλο που μαγειρεύεται σε τηγάνι έχει λίγες θερμίδες και είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά λόγω των λαχανικών.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορούμε αν δεν θέλουμε αντι για κομματάκια να τρίψουμε την ντομάτα και να σβήσουμε με κρασί αντί για νερό.
Υλικά
-
1 κ.σ. ελαιόλαδο
-
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
-
1 ματσάκια σπαράγγια
-
1 ντομάτα
-
5 αυγά
-
60 γρ. μυζήθρα
-
αλάτι
-
πιπέρι
-
1/2 κ.γ. ζάχαρη
-
1/3 ποτηριού νερό
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αρχικά ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τα τσιγαρίζουμε στο ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι για 5 λεπτά.
-
2
Κόβουμε το σκληρό μέρος από τα σπαράγγια, τα κόβουμε σε κομμάτια (2 δάχτυλα περίπου) και τα προσθέτουμε στο τηγάνι.
-
3
Παράλληλα ψιλοκόβουμε την ντομάτα και την βάζουμε και αυτή στο τηγάνι μαζί με τη ζάχαρη για να μην ξινίζει.
-
4
Περιμένουμε μέχρι να μαραθούν τα σπαράγγια και σβήνουμε με το νερό.
-
5
Αφήνουμε να μαγειρευτεί μέχρι να δέσει η ντομάτα και στη συνέχεια ρίχνουμε τα αυγά τα οποία έχουμε χτυπήσει και τη μυζήθρα και αλατοπιπερώνουμε. Σε λίγα λεπτά η ομελέτα μας είναι έτοιμη, καλή όρεξη!
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια