Ομελέτα τετραόροφη πολύχρωμη
Μια πολύ γευστική ομελέτα με στρώσεις διαφορετικού χρώματος και διαφορετικών γεύσεων, εντυπωσιακή στο σερβίρισμα!
Λίγα μυστικά ακόμα
Η ομελέτα βγαίνει πολύχρωμη σε στρώσεις (κίτρινο-πράσινο-κόκκινο-σκούρα) και ενθουσιάζει συνήθως μικρούς και μεγάλους. Σε κάθε χρώμα μπορούμε να προσθέσουμε και διάφορα άλλα υλικά.π.χ. στην κόκκινη, λίγη πιπεριά φλωρίνης ή στην πράσινη λίγο σπανάκι... κτλ
Υλικά
-
περίπου 300 γραμμάρια τυριά τριμμένα (για να ενώσουμε τις ομελέτες)
-
για την 1η ομελέτα
-
3 αυγά
-
1-2 χούφτες τριμμένα τυριά (διάφορα)
-
2 κ.σ. γάλα
-
αλάτι - πιπέρι
-
για την 2η ομελέτα
-
3 αυγά
-
4-5 κολοκυθάκια κομμένα σε μικρούς κύβους
-
λίγο ψιλοκομμένο μαιντανό
-
αλάτι-πιπέρι-λίγο κίμινο
-
για την 3η ομελέτα
-
3 αυγά
-
2-3 ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κυβάκια
-
2-3 ψιλοκομμένα λουκανικάκια φρανκφούρτης
-
αλάτι - πιπέρι - λίγο βασιλικό
-
για την 4η ομελέτα
-
3 αυγά
-
1 κρεμμύδι
-
4-5 ψιλοκομμένα μανιτάρια
-
αλάτι - πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Φτιάχνουμε την 1η ομελέτα σε αντικολλητικό τηγάνι που έχουμε αλείψει με λίγο βούτυρο, αφού ανακατέψουμε όλα τα υλικά.
-
2
Την τοποθετούμε σε πιατέλα και ρίχνουμε από πάνω τριμμένα τυριά. Τη διατηρούμε ζεστή.
-
3
Σωτάρουμε τα υλικά της 2ης ομελέτας και μετά προσθέτουμε τα αυγά. Οταν ψηθεί, τοποθετούμε και την 2η ομελέτα πάνω άπό την 1η και προσθέτουμε από πάνω πάλι τυρί.
-
4
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία ετοιμάζοντας κάθε ομελέτα και διατηρώντας ζεστές τις προηγούμενες.
-
5
Προσθέτοντας πάνω από κάθε ομελέτα τυρί και διατηρώντας τες ζεστές πετυχαίνουμε να ενωθούν σε στρώσεις οι ομελέτες.
-
6
Κόβουμε σε τρίγωνα κομμάτια και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σχόλια (6)