Ομελέτα τύπου... πίτ(σ)ας
Ομελέτα φούρνου με βάση σουβλακόπιτας.
Λίγα μυστικά ακόμα
Πάνω στο μείγμα των αυγών μπορούμε να βάλουμε ό,τι τραβάει η όρεξή μαςμανιτάρια, μπέικον, ζαμπόν, ελίες, κρεμμύδι, γενικά ότιδήποτε θα χρησιμοποιούσαμε για μια πίτσα! Θα σας ενθουσιάσει με την ταχύτητα και τη νοστιμιά!!
Υλικά
-
6 αυγά
-
1 ποτ.κρ. γάλα εβαπορέ
-
1 πιπεριά κόκκινη λωρίδες
-
1 πιπεριά πράσινη λωρίδες
-
1 ντομάτα σε φέτες
-
2 πίτες για σουβλάκι
-
150 γρ. τυρί τριμμένο
-
αλάτι
-
πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε στρογγυλο μικρό ταψάκι (αντικολλητικό ή πυρέξ λαδωμένο ελαφρά) βάζουμε τις πίτες σπασμένες σε μικρά κομμάτια, να καλύψουν όλη τη βάση.
-
2
Ανάβουμε το φούρνο στους 180 και βάζουμε το ταψάκι μέσα ώσπου να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα υλικά.
-
3
Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και αλατοπιπερώνουμε.
-
4
Ρίχνουμε μέσα τις πιπεριές και ανακατεύουμε.
-
5
Βγάζουμε το ταψάκι από το φούρνο και ρίχνουμε το μείγμα των αυγών πάνω στις πίτες, να πάει παντου.
-
6
Απλώνουμε τις φέτες της ντομάτας συμμετρικά πάνω στο μείγμα και καλύπτουμε με το τριμμένο τυρί.
-
7
Ψήνουμε για 15-20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
-
8
Σερβίρουμε σε τρίγωνα κομμάτια.
Σχόλια (6)