Ομελέτα του Δάσους
Ομελέτα του Δάσους με άγρια μανιτάρια πλευρώτους.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν δεν βγήκατε να μαζέψετε μανιτάρια άγρια, που είναι πεντανόστημα, βάλτε εμπορίου. Αλλά στα αυγά, χωριάτικα παρακαλώ.Τώρα τα μανιτάρια ΔΕΝ τα πλένουμε γιατί κρατάνε νερά, μόνο τα σκουπίζουμε με ένα πινέλο.Αν τα μανιτάρια είναι πολύ φρέσκα, έχουν περισότερα υγρά, χυμούς, τότε το βούτυρο είναι αρκετό, αν είναι λίγο στεγνά ίσως χρειαστεί λίγο βούτυρο ακόμη (ένα κουταλάκι του γλυκού).Θα πρότεινα ένα κρασί ξηρό κόκκινο ίσως Καμπερνέ Σοβινιόν.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε σε βαθύ τηγάνι το βούτυρο να ζεσταθεί,
-
2
Ρίχνουμε τα κρεμύδια και τα σωτάρουμε, προσθέτουμε τις πιπεριές και μόλις μαλακώσουν, προσθέτουμε και τα μανιτάρια.
-
3
Αλατοπιπερώνουμε και αδέιάζουμε το μείγμα σε μικρό ταψάκι (λίγο μεγαλήτερο από το ταψάκι της πίτσας),
-
4
Προσθέτουμε, τα αυγά και ανακατεύουμε καλά το μείγμα.
-
5
Ψήνουμε για 30 λεπτά της ώρας στους 185 βαθμούς Κελσίου.
-
6
Τώρα προσθέτουμε και το κασέρι και το αφήνουμε στον φούρνο, μέχρι να λιώσει και να κάνει μια ωραία κρούστα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια