Ομελέτα χορταστική και γρήγορη
Μια πολύ νόστιμη, γρήγορη και πάνω από όλα χορταστική ομελέτα, κανονικό πλήρες γεύμα!
Λίγα μυστικά ακόμα
Την ομελέτα αυτή θυμάμαι την έκανε η μητέρα μου πολύ συχνά. Μπορείτε να αλλάξετε ή να προσθέσετε υλικά κατά βούληση. Εγώ αυτό που κάνω συχνά είναι, όταν φτιάχνω πατάτες τηγανιτές, φτιάχνω λίγες παραπάνω και τις περισσευούμενες τις βάζω στην κατάψυξη και τις έχω έτοιμες όταν θέλω να φτιάξω ομελέτα και έτσι γίνεται πολύ γρήγορα!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το αλεύρι με το νερό ώστε να πετύχουμε ένα πηκτό χυλό. Αν είναι πολύ πηκτός βάζουμε λίγο νεράκι ακόμη, ενώ αν είναι αραιός βάζουμε λίγο αλεύρι ακόμη.
-
2
Προσθέτουμε τα αυγά και χτυπάμε να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.
-
3
Κόβουμε το μπέικον σε λωρίδες και τις σωτάρουμε 2 λεπτά.
-
4
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
-
5
Βάζουμε 1-2 κουταλιές της σούπας λάδι σε μια ομελετιέρα ή σε ένα μεγάλο τηγάνι και αφού ζεσταθεί βάζουμε το μείγμα.
-
6
Σε δέκα λεπτά περίπου, όταν δούμε ότι ξεκολλάει με τη βοήθεια μιας σπάτουλας, τη γυρνάμε και την αφήνουμε άλλα 5 λεπτά περίπου. Αν δεν έχετε ομελετιέρα τη γυρνάτε (πάνω από το νεροχύτη) με τη βοήθεια ενός πιάτου. Καλή σας όρεξη!
Σχόλια (3)