Όμορφα τρουφάκια από κάστανο
Μικρές μπουκίτσες για τις υπογλυκαιμίες!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορούμε ακόμα να τα βουτήξουμε σε λιωμένη κουβερτούρα και μετά να από τρούφα ή καρύδι..
Υλικά
-
800 gr κάστανα
-
8 κ.σ ζάχαρη άχνη
-
80 gr μαργαρίνη (λιωμένη)
-
3 βανίλιες
-
200 gr κουβερτούρα τριμμένη
-
2-4 κ.γ cherry ή amarreto
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε τα κάστανα, τα χαράζουμε από κάτω και τα βράζουμε.
-
2
Τα αλέθουμε στο multi μέχρι να γίνουν πουρές.
-
3
Βάζουμε το μίγμα στο μίξερ, προσθέτουμε το βούτυρο, τις βανίλιες, τη σοκολάτα και το λικέρ.
-
4
Χτυπάμε λίγο σε χαμηλή ταχύτητα.
-
5
Αφήνουμε το μίγμα σε γυάλινο μπολ στο ψυγείο να δέσει.
-
6
Έπειτα πλάθουμε μπαλάκια και τα περνάμε από τρούφα ή καρύδι.
-
7
Τα αφήνουμε ξανά στο ψυγείο και τα διατηρούμε σε φορμάκια χάρτινα.
Σχόλια