Ορεκτική πιατέλα με ροκφόρ και σολομό
ΑΛΕΞ για εσάς! Πιάτο εύγευστο και ευπαρουσίατο για τραπέζι ή και μπουφέ.
Λίγα μυστικά ακόμα
Το μπούκοβο και το κάρδαμο συνήθως τα παραβλέπω σε μπουφέ γιατί οι περισσότεροι τα αποφεύγουν. Ένα πανέυκολο και εντυπωσιακότατο πιάτο με "τρελές γεύσεις".
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κόβουμε τις τομάτες σε οριζόντιες φέτες και τις στολίζουμε γύρω-γύρω στην πιατέλα μας.
-
2
Τρίβουμε το καρότο και το ραπανάκι, τα ανακατεύουμε με το λεμόνι, το αλάτι, το μπούκοβο, το κάρδαμο, το μπαλσάμικο και τα βάζουμε στο κέντρο της πιατέλας.
-
3
Σε μπεν μαρί λιώνουμε το τυρί και αφού το τραβήξουμε απ΄τη φωτιά προσθέτουμε το μέλι και το μπράντυ. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να κρυώσει.
-
4
Πάνω στις τομάτες, βάζουμε σολομό και περιχύνουμε το μίγμα τυριού στολίζοντας γύρω-γύρω σαν γυρλάντα.
-
5
Τέλος, πασπαλίζουμε τους κόκους από πράσινο πιπέρι πάνω από το τυρί μας.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (3)