Oreo choco-cheesecake
Μία πεντανόστιμη συνταγή την οποία έμαθα στην Αμερική ελαφρώς τροποποιημένη.
Λίγα μυστικά ακόμα
Επειδή το ατομικό σερβίρισμα από το μπολ δεν είναι και τόσο αισθητικά ωραίο υπάρχει πάντα η εναλλακτική να χρησιμοποιήσουμε μικρά πλαστικά μπολάκια.
Υλικά
-
Για τη βάση
-
1,5 πακέτο Oreo
-
Για την σοκολατένια κρέμα
-
250 γρ. βούτυρο
-
100 γρ. κουβερτούρα
-
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
-
1/2 κ.σ. κακάο (προαιρετικά)
-
Για τη λευκή κρέμα
-
80 γρ. βούτυρο
-
300 γρ. τυρί κρέμα
-
3/4 κούπας ζάχαρη άχνη
-
1 3/4 κούπας γάλα
-
1 πακέτο άνθος αραβοσίτου στιγμής
-
1 κουτί Morfat cream
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χωρίστε τα μπισκότα στα δύο και αφαιρέστε την κρέμα βανίλιας από μέσα. Θα το καταφέρετε καλύτερα αν τα μπισκότα είναι σχετικά κρύα.
-
2
Θρυματίστε τα μπισκότα στο multi και κρατήστε τα σε ένα μπολ.
-
3
Για την κρέμα σοκολάτας βάλτε σε μία κατσαρόλα τα 100 γρ. κουβερτούρα και τα 250 γρ. βούτυρο σε χαμηλή φωτιά
-
4
Αφού λιώσουν και ομογενοποιηθουν ρίχνουμε το ζαχαρούχο, αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε.
-
5
Για πιο σκούρο χρώμα μπορούμε να προσθέσουμε λίγο κακάο.
-
6
Αφού το μίγμα μας ομογενοποιηθεί το αφήνουμε για τουλάχιστον 30 λεπτά σε δροσερό μέρος για να πήξει.
-
7
Σε ένα μπολ βάζουμε τα θρυματισμένα Oreos και κρατάμε λίγο για topping.
-
8
Μολις πήξει αρκετά η σοκολάτα την απλώνουμε προσεκτικά πάνω στα Oreos. Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο και το αφήνουμε εκεί για 90 λεπτά.
-
9
Για την παρασκευή της λευκής κρέμας θα χρειαστούμε αρχικά δυο μπολ.
-
10
Στο πρώτο μπολ βάζουμε το βούτυρο, το τυρί-κρέμα και τη ζάχαρη άχνη και τα ανακατεύουμε με το μίξερ μέχρι να γίνει μία αφράτη κρέμα.
-
11
Στο δεύτερο μπολ βάζουμε το γάλα το άνθος αραβοσίτου και την κονσέρβα Morfat. Τα ανακατεύουμε με το μίξερ μέχρι να πήξει το μίγμα καλα.
-
12
Βάζουμε την κρέμα του πρώτου μπολ στο δεύτερο και ομογενοποιούμε.
-
13
Βγάζουμε το μπολ του γλυκού από το ψυγείο και βάζουμε τη λευκή κρέμα πάνω από τη κρέμα σοκολάτας και διακοσμούμε με το Oreo που κρατήσαμε.
-
14
Βάζουμε και πάλι το μπολ στο ψυγείο και το αφήνουμε εκεί για 4 ώρες ώσπου να παγώσει καλά και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (4)