κύρια φωτογραφία συνταγής Oreo choco-cheesecake
johnyworst
johnyworst @cook_8488089
New York,USA

Μία πεντανόστιμη συνταγή την οποία έμαθα στην Αμερική ελαφρώς τροποποιημένη.

Λίγα μυστικά ακόμα

Επειδή το ατομικό σερβίρισμα από το μπολ δεν είναι και τόσο αισθητικά ωραίο υπάρχει πάντα η εναλλακτική να χρησιμοποιήσουμε μικρά πλαστικά μπολάκια.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

8 άτομα
  1. Για τη βάση
  2. 1,5 πακέτο Oreo
  3. Για την σοκολατένια κρέμα
  4. 250 γρ. βούτυρο
  5. 1/2 κ.σ. κακάο (προαιρετικά)
  6. Για τη λευκή κρέμα
  7. 80 γρ. βούτυρο
  8. 3/4 κούπας ζάχαρη άχνη
  9. 1 3/4 κούπας γάλα
  10. 1 πακέτο άνθος αραβοσίτου στιγμής
  11. 1 κουτί Morfat cream

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χωρίστε τα μπισκότα στα δύο και αφαιρέστε την κρέμα βανίλιας από μέσα. Θα το καταφέρετε καλύτερα αν τα μπισκότα είναι σχετικά κρύα.

  2. 2

    Θρυματίστε τα μπισκότα στο multi και κρατήστε τα σε ένα μπολ.

  3. 3

    Για την κρέμα σοκολάτας βάλτε σε μία κατσαρόλα τα 100 γρ. κουβερτούρα και τα 250 γρ. βούτυρο σε χαμηλή φωτιά

  4. 4

    Αφού λιώσουν και ομογενοποιηθουν ρίχνουμε το ζαχαρούχο, αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε.

  5. 5

    Για πιο σκούρο χρώμα μπορούμε να προσθέσουμε λίγο κακάο.

  6. 6

    Αφού το μίγμα μας ομογενοποιηθεί το αφήνουμε για τουλάχιστον 30 λεπτά σε δροσερό μέρος για να πήξει.

  7. 7

    Σε ένα μπολ βάζουμε τα θρυματισμένα Oreos και κρατάμε λίγο για topping.

  8. 8

    Μολις πήξει αρκετά η σοκολάτα την απλώνουμε προσεκτικά πάνω στα Oreos. Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο και το αφήνουμε εκεί για 90 λεπτά.

  9. 9

    Για την παρασκευή της λευκής κρέμας θα χρειαστούμε αρχικά δυο μπολ.

  10. 10

    Στο πρώτο μπολ βάζουμε το βούτυρο, το τυρί-κρέμα και τη ζάχαρη άχνη και τα ανακατεύουμε με το μίξερ μέχρι να γίνει μία αφράτη κρέμα.

  11. 11

    Στο δεύτερο μπολ βάζουμε το γάλα το άνθος αραβοσίτου και την κονσέρβα Morfat. Τα ανακατεύουμε με το μίξερ μέχρι να πήξει το μίγμα καλα.

  12. 12

    Βάζουμε την κρέμα του πρώτου μπολ στο δεύτερο και ομογενοποιούμε.

  13. 13

    Βγάζουμε το μπολ του γλυκού από το ψυγείο και βάζουμε τη λευκή κρέμα πάνω από τη κρέμα σοκολάτας και διακοσμούμε με το Oreo που κρατήσαμε.

  14. 14

    Βάζουμε και πάλι το μπολ στο ψυγείο και το αφήνουμε εκεί για 4 ώρες ώσπου να παγώσει καλά και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

johnyworst
johnyworst @cook_8488089
στις
New York,USA