TheFoodlover
TheFoodlover @thefoodlover
Παρίσι, Γαλλία

Μόλις τα πρωτοφτιάξαμε μέσα σε μίση ώρα δεν είχε μείνει ούτε ένα στο σπίτι... Απίστευτα νόστιμα και όχι ιδιαίτερα δύσκολα στην κατασκευή)

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

30 Minutes
12 κεκάκια
  1. Για τα κεκάκια
  2. 12 μπισκότα Oreo
  3. 1/2 κούπα βούτυρο
  4. 2/3 κούπας ζάχαρη
  5. 1 κούπα αλεύρι
  6. 2/3 κούπας άγλυκο κακάο
  7. 1 1/2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  8. 1 πρέζα αλάτι
  9. 1/4 κούπας γάλα
  10. Για το γλάσο από τυρί κρέμα
  11. 2 κούπες ζάχαρη άχνη
  12. 4-5 κ.σ τυρί κρέμα (εγώ προτιμώ philadelphia)
  13. 1 κ.σ (περίπου) βούτυρο
  14. 2 βανίλιες
  15. λίγο τριμμένο μπισκότο (όχι από τη μεριά που έχει κρέμα.απ'τη σκέτη μεριά-προαιρετικά)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Γεμίζω τις ειδικές φόρμες για μάφιν με θήκες ψησίματος. Στρίβω τα μπισκότα και όσα δεν έχουν κρέμα επάνω τα ρίχνω στο μπλέντερ, ενώ όσα έχουν κρέμα τα βάζω στον πάτο από τα θηκάκια, σα βάσεις.

  2. 2

    Στον κάδο του μίξερ, με το φτερό και για 3' στη μεσαία, χτυπάω το βούτυρο με τη ζάχαρη, να αφρατέψει. Προσθέτω τα αβγά ένα-ένα, να ενσωματωθούν. Σε ένα μπολ κοσκινίζω το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν και το αλάτι. Ανακατεύω πρόχειρα με ένα πιρούνι. Κατεβάζω την ταχύτητα στο μίξερ και προσθέτω λίγο από το μείγμα με το αλεύρι, λίγο γάλα κλπ. μέχρι να απορροφηθούν τελείως. Φροντίζω να τελειώσω με αλεύρι.

  3. 3

    Αφού σχηματιστεί ένα ενιαίο μείγμα, γεμίζω με αυτό χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι τα θηκάκια μου. Ουσιαστικά, βάζω το μείγμα να καθίσει αναπαυτικά πάνω στο μπισκότο με την κρέμα!

  4. 4

    Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20'. Αφήνω τα κεκάκια να κρυώσουν καλά κι ετοιμάζω την κρέμα.

  5. 5

    Ανακατεύω όλα τα υλικά στο μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν και στη συνέχεια προσθέτω το γλάσο μου στα κεκάκια χρησιμοποιώντας ένα κορνέ.

Αντιδράσεις

Από

TheFoodlover
TheFoodlover @thefoodlover
στις
Παρίσι, Γαλλία