Original τάρτα σοκολάτας με καρύδια
Μια τάρτα σοκολάτας με ξερά φρούτα και καρύδια.
Λίγα μυστικά ακόμα
Τώρα, εύλογα γεννάται η απορία τι ρόλο παίζουν τα φασόλια. Τα φασόλια τα βάζουμε για βάρος, για να μη φουσκώσει η τάρτα. Προτείνουμε φασόλια γιατί έτσι μάθαμε από τη μάνα μας και γιατί δεν καταστρέφονται με το ψήσιμο. Επίσης είναι άοσμα. Συνταγή από το hungry.gr
Υλικά
-
Για την βάση
-
160 γραμμάρια βούτυρο ή μαργαρίνη
-
3/4 της κούπας ζάχαρη
-
3/4 της κούπας αλεύρι
-
3 αυγά
-
Για την γέμιση
-
400 γραμμάρια ξερά φρούτα της αρεσκείας σας ψιλοκομμένα
-
2 κουταλάκια ξύσμα πορτοκαλιού
-
1 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
-
1 κουταλιά κονιάκ
-
Για το τελείωμα
-
1/4 της κούπας αλεύρι
-
1/4 της κούπας ζάχαρη
-
60 γραμμάρια αλεύρι
-
1/2 κούπα σοκολάτα ψιλοκομμένη
-
1/2 κούπα καρύδια ψιλοκομμένα
-
1 αυγό
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το βούτυρο, τα αυγά και την ζάχαρη και προσθέτουμε το αλεύρι.
-
2
Αλευρώνουμε μία επιφάνεια και δουλεύουμε καλά το μίγμα μέχρι να γίνει ομοιόμορφο.
-
3
Βάζουμε την ζύμη στο ψυγείο και την αφήνουμε για μισή ώρα περίπου.
-
4
Ανοίγουμε την ζύμη και την βάζουμε σε μία φόρμα τάρτας, τοποθετούμε από πάνω ένα λαδόχαρτο, γεμίζουμε την φόρμα με φασόλια και ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για 7 λεπτά. Στην συνέχεια βγάζουμε τα φασόλια και το χαρτί και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 7 λεπτά.
-
5
Απλά ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.
-
6
Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά με το μίξερ την ζάχαρη, το βούτυρο, το αλεύρι και το αυγό και ρίχνουμε την σοκολάτα και τα καρύδια.
-
7
Πάνω στην βάση ρίχνουμε πρώτα την κρέμα και μετά το μείγμα με τα καρύδια και ψήνουμε το γλυκό για 45 λεπτά περίπου σε μέτριο φούρνο. Όταν κρυώσει το στολίζουμε με φρέσκα φρούτα, κομμάτια σοκολάτας και ο,τι άλλο μας λέει η φαντασία μας.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια