Ορμάν Κεμπάπ
Τούρκικη συνταγή με κρέας μαγειρεμένο με λαχανικά κα σκεπασμένο με φύλλο σφολιάτας. Πολύ νόστιμο, εύκολο και πολύ εντυπωσιακό στην εμφάνιση. Ορμάν σημαίνει δάσος αλλά όπως κ΄να έχει όλοι θα ορμάν στο ταψί!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Την συνταγή αυτή την βρήκα σε ένα περιοδικό που δεν κυκλοφορεί πια, το "ΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΑ". Τότε ήταν οι πρώτες μου προσπάθειες να μαγειρέψω κι αυτή η συνταγή με έβγαζε τότε και τώρα πάντα ασπροπρόσωπη. Δοκιμάστε να το κάνετε και με κοτόπουλο, να προσθέσετε άνιθο, μανιτάρια, να σβήσετε με λευκό κρασί. Είναι πολύ εντυπωσιακό επίσης σε κάποιο τραπέζι να το προσφέρετε σε ατομικά πυρεξάκια. Σύντομα θα ανεβάσω και φώτο.
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σοτάρετε τα κρεμμύδια στο βούτυρο. Προσθέτετε το κρέας και το ροδίζετε. Ρίχνετε το 1 φλ. νερό και χαμηλώνετε τη φωτιά. Βράζετε το κρέας μέχρι να μαλακώσει. Αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο νερό ακόμα.
-
2
Ρίχνετε τις πατάτες, τα καρότα και τον αρακά στην κατσαρόλα. Προσθέτετε 2 φλ. νερό και βράζετε τα λαχανικά μαζί με το κρέας για 20΄-25΄. Ρίχνετε το αλάτι, πιπέρι, θυμάρι και φρέσκο κρεμμυδάκι.
-
3
Μεταφέρετε το φαγητό σε σκεύος κατάλληλο για το φούρνο. Το σκεπάζετε με το φύλλο της σφολιάτας. Το σφραγίζετε γύρω γύρω με ένα κορδόνι φτιαγμένο από σφολιάτα.
-
4
Αλείφετε τη σφολιάτα με ένα αβγό χτυπημένο με λίγο αλάτι. Ψήνετε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 40΄-45΄.
Σχόλια (4)
Θα μπορούσα να βάλω περισσότερα λαχανικά.
Δεν εξυπηρετεί πολύ στο σερβίρισμα, αν είναι κάπως πιο επίσημο το γεύμα. Σε ατομικά πυρεξάκια πάλι, νομίζω ότι θα είναι τέλειο!!!