Michalis_sef
Michalis_sef @cook_8460369

Τα ορτύκια από μόνα τους είναι ένας εξαιρετικός μεζές... Φανταστείτε τα μαγειρεμένα με έναν απλό μα ιδιαίτερο τρόπο και την Νόρα να γλύφει τα δάχτυλα της...

Λίγα μυστικά ακόμα

Σερβίρουμε με λίγο μαιντανό για ντεκόρ, ενώ συνοδεύουμε με κόκκινο κρασί ή ρακί!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 4 ορτύκια
  2. 1/2 κιλό πατατάκι
  3. Κόκκινο κρασί Νάμα Αγ.Όρους
  4. 6 σκελίδες σκόρδο
  5. 1 κ.σ. λάδι
  6. 1 κ.γ. αλάτι
  7. 1 κ.γ. πιπέρι
  8. λίγο μαιντανό
  9. 2 ποτήρια νερό

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ψιλοκόβουμε το πράσο και τα σκόρδα και μαρινάρουμε τα ορτύκια για 24 ώρες στο ψυγείο σκεπάζοντας τα με το κρασί

  2. 2

    Τα σωτάρουμε με λίγο λάδι και μόλις πάρουν λίγο χρώμα προσθέτουμε το νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για 35 λεπτά, ενώ προσθέτουμε το αλατοπίπερο

  3. 3

    Για να πήξει η σάλτσα προσθέτουμε λίγο αλεύρι και ανακατεύουμε καλά ενώ στο τέλος σβήνουμε με κρασί

  4. 4

    Σε άλλο σκεύος έχουμε βράσει αρκετά τα πατατάκια με ένα κύβο λαχανικών για νοστιμιά

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

Michalis_sef
Michalis_sef @cook_8460369
στις