Οσομπούκο μοσχαριού και κοτόπουλου
Συνταγή από ιταλική κουζίνα.Εγώ την κάνω και με μοσχάρι σε γάστρα αλλά και με κοτόπουλο σε πλασοτέ κατσαρόλα.Τα υπόλοιπα υλικά είναι ίδια.
Λίγα μυστικά ακόμα
Είναι εύκολη και πολύ γευστική συνταγή γιατί έχει πολλές ουσίες που ταιριάζουν μεταξύ τους. Εντυπωσιακό φαγητό με πολλά χρώματα στο πιάτο. Τα παιδιά μου ξετρελαίνονται με το κοτόπουλο και αντρας μου με το μοσχάρι και όλοι αυτοί δεν είναι πολύ εύκολοι κριτές. Καλή σας όρεξη.
Υλικά
-
10 κομμάτια μοσχάρι (περίπου 2 κιλά) ή 2 φιλέτα στήθος κότας κομμένα σε μπουκίτσες)
-
2 κ.σ. αλεύρι
-
1/4 φλ.τσαγιού ελαιόλαδο
-
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένα σε κυβάκια
-
2 σκελίδες σκόρδο
-
2 καρότα σε ψιλές φέτες
-
1 κονσέρβα ψιλοκομμένες ντομάτες ή 3 φρέσκιες σε κύβους
-
1 φλ. τσαγιού κόκκινο κρασί για το μοσχάρι ή λευκό κρασί για το κοτόπουλο
-
1 φλ.τσαγιού ζωμό κρέατος ή ζωμό κότας εάν κάνουμε τη συνταγή με το κοτόπουλο
-
Λίγο θυμάρι, λίγο δενδρολίβανο, κόλιανδρο
-
2 μεγάλα στρόγγυλα μανιτάρια σε φέτες (εάν αγαπάμε τα μανιτάρια)
-
Αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πασπαλίζουμε τα κομάτια του κρέατος που διαλέξαμε με το αλεύρι και τα ροδίζουμε στο ελαιόλαδο.
-
2
Με αυτό τον τρόπο τα «θωρακίζουμε» δηλ.το σχήμα τους παραμένει σωστό μέχρι το τέλος, δεν διαλύεται.
-
3
Αφού ροδίσουν τα κομμάτια τα μεταφέρουμε στην γάστρα ή στην πλασοτέ κατσαρόλα.
-
4
Στο ίδιο λάδι σοτάρουμε τα καρότα, το κρεμύδι, το σκόρδο, τα μανιτάρια, τη σελινόριζα.
-
5
Στη συνέχεια ρίχνουμε τη ντομάτα, τα μυρωδικά και τέλος το κρασί.Αφήνουμε να πάρουν μια βράση και μετά μεταφέρουμε όλο αυτό το μείγμα επάνω στα κομμάτια του κρέατος ή του κοτόπουλου ανάλογα.
-
6
Αλατοπιπερώνουμε. Εάν ετοιμάσαμε τη συνταγή με το μοσχάρι στη γάστρα, ψήνουμε στους 200 βαθμούς περίπου 2 ώρες.
-
7
Εάν ετοιμάσαμε οσομπούκο με κοτόπουλο σε πλασοτέ κατσαρόλα θέλουμε μόνο μισή ώρα σε μέτρια θερμοκρασία.
-
8
Ταιριάζουν γευστικά μαζί με πουρέ, ρύζι και τηγανιτές πατάτες.
Σχόλια (6)