Ουγγαρέζικα βραστά κεφτεδάκια με νουντλς
Μοιάζουν με γιουβαρλάκια με κόκκινη σάλτσα. Προέρχεται από την Ιταλοαμερικάνικη συνταγή Κεφτέδες με μακαρόνια.
Λίγα μυστικά ακόμα
ΠαραλλαγήΜοιάζει όμως και με τα Σουηδικά Κεφτεδάκια μόνο που αυτοί βάζουν και μαρμελάδα. Εναλλακτικά στα Σουηδικά κεφτεδάκια βάζω μηλίτη ή μπύρα και μηλόζουμο. Την μπύρα σιγά - σιγά την βράζουμε. Το συνιστώ με μπύρα τις βροχερές ημέρες. Θα νομίζετε ότι έχει λιακάδα χικ. Αν θέλετε Ιταλική νότα βάλτε και όσπρια και ζυμαρικά να γίνει σούπα Μινεστρόνε.Θα την βρείτε στο expertvillage
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζουμε το νουντλ ή το λαζανάκι. Σουρώνουμε, δεν βάζουμε κρύο νερό και δεν βουτυρώνουμε, αλλά λαδώνουμε. Μπορούμε να τα βγάλουμε και al dente.
-
2
Έχουμε βοδινό κιμά. Ρίχνουμε μισή κούπα τριμμένη φρυγανιά. Βάζουμε ένα αυγό. Ζυμώνουμε με τα χέρια. Πλάθουμε στρογγυλά κεφτεδακια. Βάζουμε μπόλικο ελαιόλαδο στο τηγάνι. Το πάμε πέρα δώθε και μόλις κάψει τσιγαρίζουμε τα κεφτεδάκια. Μόλις ροδίσουν τα βγάζουμε.
-
3
Στο τηγάνι με το λάδι από τα κεφτεδάκια ροδίζουμε ένα κρεμμύδι, πιπεριά και καρότο.
-
4
Για τη σάλτσα θα χρησιμοποιήσουμε χοντροκομμένη ντομάτα. Προσθέτουμε τα λαχανικά. Βάζουμε τα κεφτεδάκια. Βράζει για 10-13 λεπτά σε δυνατή φωτιά, αν βιαζόμαστε ή καμιά ώρα σε σιγανή φωτιά για να καραμελώσει. Στο τέλος βάζουμε αλάτι και τρίβουμε πιπέρι. Προσθέτουμε ελαιόλαδο.
-
5
Σ’ ένα κεραμικό ταψάκι στρώνουμε το νουντλ ή το λαζανάκι. Τοποθετούμε τη σάλτσα μια στρώση, τα κεφτεδάκια και τέλος τα φύλλα της παρμεζάνας.
Σχόλια (2)