Ούρφα κεμπάπ
Μύρισε Ανατολή!
Υλικά
-
700 γραμμάρια κιμάς μοσχαρίσιος (ελιά)
-
300 γραμμάρια κιμάς αρνίσιος (μπούτι ή σπάλα)
-
1 κρεμμύδι μεγάλο ξερό τριμμένο
-
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο ή τριμμένο
-
1 ντομάτα τριμμένη
-
Μαϊντανός ψιλοκομμένος
-
Πάπρικα γλυκιά
-
Κύμινο
-
Ρίγανη
-
Αλάτι
-
Πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σ’ ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε από κάτω προς τα πάνω, για να αφρατέψει ο κιμάς.
-
2
Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για 1 ώρα στο ψυγείο καλυμμένο με μεμβράνη.
-
3
Αφού περάσει το διάστημα αυτό, τα πλάθουμε και τα ψήνουμε στη σχάρα ή στην γκριλιέρα. Για τη σχάρα (ηλεκτρική, κάρβουνα κτλ) μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις μεταλλικές λάμες-σούβλες, περνώντας και απλώνοντας τα κεμπάπ κατά μήκος.
-
4
Σερβίρονται με: χειροποίητη πίτα ή πίτα λαβάς
-
5
Συνοδεύονται με: πατάτες τηγανητές, ρύζι κτλ
Σχόλια