Διόρθωση συνταγής

Υλικά

23 Minutes
4 άτομα
  1. 700 γραμμάρια κιμάς μοσχαρίσιος (ελιά)
  2. 300 γραμμάρια κιμάς αρνίσιος (μπούτι ή σπάλα)
  3. 1 κρεμμύδι μεγάλο ξερό τριμμένο
  4. 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο ή τριμμένο
  5. 1 ντομάτα τριμμένη
  6. Μαϊντανός ψιλοκομμένος
  7. Πάπρικα γλυκιά
  8. Κύμινο
  9. Ρίγανη
  10. Αλάτι
  11. Πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σ’ ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε από κάτω προς τα πάνω, για να αφρατέψει ο κιμάς.

  2. 2

    Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για 1 ώρα στο ψυγείο καλυμμένο με μεμβράνη.

  3. 3

    Αφού περάσει το διάστημα αυτό, τα πλάθουμε και τα ψήνουμε στη σχάρα ή στην γκριλιέρα. Για τη σχάρα (ηλεκτρική, κάρβουνα κτλ) μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις μεταλλικές λάμες-σούβλες, περνώντας και απλώνοντας τα κεμπάπ κατά μήκος.

  4. 4

    Σερβίρονται με: χειροποίητη πίτα ή πίτα λαβάς

  5. 5

    Συνοδεύονται με: πατάτες τηγανητές, ρύζι κτλ

Αντιδράσεις

Από

syntageskamomata
syntageskamomata @syntageskamomata
στις
Thessaloniki, Greece
Λάτρης της μαγειρικής πολλά χρόνια (2002, από φοιτητής ακόμα), αποφάσισα να μοιραστώ τις συνταγές, εύκολες και δύσκολες, μαζί σας! Για μένα δεν παίζει ρόλο ο βαθμός δυσκολίας, αλλά το μεράκι και η φαντασία του καθενός! Αρκετές φορές απλά και εύκολα πιάτα είναι εξίσου νόστιμα και γευστικά! ''Της πείνας τα... καμώματα'' λοιπόν! Παραδοσιακές και σύγχρονες συνταγές με μεράκι και αγάπη! ➡ https://syntageskamomata.blogspot.gr Και στο instagram https://www.instagram.com/syntages.kamomata
Δες περισσότερα