Ουζάτο
Αρωματικό παντεσπάνι με ούζο. Το φτιάχνουν σε μοναστήρι για κέρασμα στους πιστούς.
Λίγα μυστικά ακόμα
Πρέπει να τεμαχιστεί το γλυκό πρώτα για να το σιροπιάσω. Βασικό αυτό να γίνει. Χρησιμοποιώ μεσαίο ταψί φούρνου.
Υλικά
-
250 γρ βιτάμ χρυσό
-
2 ποτήρια νερού ζάχαρη
-
8 αβγά (χωριστά οι κροκοί από τ' ασπράδια χτυπημένα σε μαρέγκα)
-
500 γραμμάρια Φαρίνα κόκκινη (κοσκινισμένο)
-
2 φακελάκια μπέικιν
-
1 ποτηράκι κρασιού ούζο
-
Σιρόπι
-
3 ποτήρια νερού ζάχαρη
-
5 ποτήρια νερό
-
2 κουταλιές της σούπας λεμόνι
-
1 ποτηράκι κρασιού ούζο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Προθερμαίνω τον φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου πάνω κάτω.
-
2
Χτυπώ το βούτυρο με τη ζάχαρη καλά όσπου ν' ασπρίσει.
-
3
Ρίχνω έναν έναν τους κρόκους.
-
4
Ρίχνω λίγο - λίγο το αλεύρι με το μπέικιν.
-
5
Προσθέτω και τ' ασπράδια μαρέγκα, απαλά.
-
6
Ρίχνω το ούζο και τελειώνω με το υπόλοιπο αλεύρι.
-
7
Βράζω τη ζάχαρη με το νερό και το χυμό λεμονιού για πέντε λεπτά.
-
8
Σβήνω και ρίχνω το ούζο.
-
9
Ρίχνω το μίγμα μου σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνω στους 180 για 45 λεπτά ή όσπου να ροδίσει.
-
10
Ζεστό ακόμα το παντεσπάνι μου το σιροπιάζω με το κρύο σιρόπι.
Σχόλια (4)