Pad Ka Prao

7 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
gioulis
gioulis @gioulis

Μια πολύ εύκολη Ταιλανδέζικη συνταγή. Κυρίως για πικάντικα γούστα!

Λίγα μυστικά ακόμα

Ταϊλανδέζικη συνταγή.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

2 άτομα
  1. 300 γρ. κιμά χοιρινό ή βοδινό
  2. 1-2 σκόρδα ψιλοκομμένα
  3. 5-6 ξηρές κόκκινες πιπεριές κομμένες στη μέση (όσο πιο ψιλoκομμένες είναι, θα είναι πιο πικάντικο το φαγητό)
  4. 1/2 κούπα φύλλα φρέσκο βασιλικό ή 2-3 κ.σ. ξηρό βασιλικό
  5. 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  6. 30 ml soya sauce
  7. 30 ml oyster sauce
  8. 300 γρ. ρύζι Basmati
  9. 2 τηγανιτά αυγά

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι/ γουόκ και τσιγαρίζουμε το σκόρδο.

  2. 2

    Προσθέτουμε τον κεϊμά και αφήνουμε σχεδόν μέχρι να ψηθεί.

  3. 3

    Προσθέτουμε oyster sauce, soya sauce, τον βασιλικό και τις πιπεριές.

  4. 4

    Αφήνουμε τον κεϊμά να ψηθεί εντελώς, μέχρι να μην έχει ζουμί.

  5. 5

    Βράζουμε το ρύζι.

  6. 6

    Τηγανίζουμε τα αυγά και τα αφήνουμε κατά προτίμηση μελάτα.

  7. 7

    Σερβίρουμε το αυγό πάνω στον κεϊμα και δίπλα το ρύζι.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

gioulis
gioulis @gioulis
στις