Pad Ka Prao
Μια πολύ εύκολη Ταιλανδέζικη συνταγή. Κυρίως για πικάντικα γούστα!
Λίγα μυστικά ακόμα
Ταϊλανδέζικη συνταγή.
Υλικά
-
300 γρ. κιμά χοιρινό ή βοδινό
-
1-2 σκόρδα ψιλοκομμένα
-
5-6 ξηρές κόκκινες πιπεριές κομμένες στη μέση (όσο πιο ψιλoκομμένες είναι, θα είναι πιο πικάντικο το φαγητό)
-
1/2 κούπα φύλλα φρέσκο βασιλικό ή 2-3 κ.σ. ξηρό βασιλικό
-
2 κ.σ. ελαιόλαδο
-
30 ml soya sauce
-
30 ml oyster sauce
-
300 γρ. ρύζι Basmati
-
2 τηγανιτά αυγά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι/ γουόκ και τσιγαρίζουμε το σκόρδο.
-
2
Προσθέτουμε τον κεϊμά και αφήνουμε σχεδόν μέχρι να ψηθεί.
-
3
Προσθέτουμε oyster sauce, soya sauce, τον βασιλικό και τις πιπεριές.
-
4
Αφήνουμε τον κεϊμά να ψηθεί εντελώς, μέχρι να μην έχει ζουμί.
-
5
Βράζουμε το ρύζι.
-
6
Τηγανίζουμε τα αυγά και τα αφήνουμε κατά προτίμηση μελάτα.
-
7
Σερβίρουμε το αυγό πάνω στον κεϊμα και δίπλα το ρύζι.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια