Παγωμένη Μαργαρίτα
Ίσως το πιο γνωστό κοκτέιλ με τεκίλα. Απολαύστε το παγωμένο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Απλό σιρόπι: 1 μέρος νερό και 1 μέρος ζάχαρη. Βάλτε τα σε κατσαρολάκι και αφήστε τα να σιγοβράσουν για 5'. Αφήστε το σιρόπι να κρυώσει και βάλτε το σε δοχείο και μετά στο ψυγείο. Μπορεί να κρατήσει μέχρι 2 μήνες.
Μπορείτε να κάνετε τα πειράματά σας με τη μαργαρίτα. Δοκιμάστε τη βασική συνταγή και μετά δοκιμάστε τα εξής: βάλτε διαφορετικό είδος Τεκίλα.
Βάλτε άλλο είδος λικέρ φρούτου αντί για τριπλ σεκ (που έχει γεύση πορτοκάλι)
Βάλτε άλλο χυμό αντί για το χυμό λάιμ. Συνδιάστε το με το λικέρ.
Δοκιμάστε να βάλετε και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι ή λίγο ξύσμα λάιμ μαζί με το αλάτι στο χείλος του ποτηριού.
Βάλτε λίγο ταμπάσκο.
Υλικά
-
60 ml τεκίλα
-
2 κ.σ. τριπλ σεκ
-
2 κ.σ. φρέσκο χυμό λάιμ
-
1 κ.γ. απλό σιρόπι (δες υποσημείωση)
-
1 φλ. παγάκια
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάλτε όλα τα συστατικά σε ένα μπλέντερ.
-
2
Χτυπήστε τα καλά και σερβίρετε σε ειδικά ποτήρια μαργαρίτας ή σε ποτήρια του κρασιού.
-
3
Στο ποτήρι που θα σερβίρετε τη μαργαρίτα, βρέξτε λίγο το χείλος του και βάλτε το σε χοντρό αλάτι (ώστε να κολλήσει πάνω).
-
4
Μετά στολίστε με ένα κομμάτι λάιμ.
Σχόλια (4)