Always Kiss The Cook
Always Kiss The Cook @cook_8457397
,

Μια δική μου προσπάθεια για παγωμένο ελληνικό στο σπίτι! (εντάξει θέλει λίγη διαδικασία...)

Λίγα μυστικά ακόμα

Δε ξέρω αν έτσι τον φτιάχνουν στα καφέ, είναι ένας τρόπος που σκέφτηκα εγώ, το αποτέλεσμα μου άρεσε και έμοιαζε αρκετά. Αν θέλετε μπορείτε όταν ρίξετε τον καφέ να βάλετε και πάγο ή τριμμένα παγάκια.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

22 Minutes
2 ποτηράκια
  1. 2-3 κ.γ. ελληνικό καφέ
  2. ζάχαρη κατά βούληση
  3. σαντυγί ή πλήρες γάλα για παρασκευή αφρόγαλου
  4. φίλτρα γαλλικού καφέ

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κάνουμε τον ελληνικό καφέ όπως θα τον κάναμε ζεστό στο μπρίκι μας αλλά βάζουμε 1 νεροπότηρο νερό.

  2. 2

    Όταν γίνει το βάζουμε στο ποτήρι και μετά στο ψυγείο να παγώσει και να κάτσει το κατακάθι.

  3. 3

    Όταν πλέον παγώσει τον περνάμε από το φίλτρο του γαλλικού καφέ να φύγει το κατακάθι.

  4. 4

    Σερβίρουμε σε 2 ποτήρια χαμηλά (για ποτό για παράδειγμα) και από πάνω βάζουμε το αφρόγαλα που ετοιμάσαμε ή τη σαντυγί για περισσότερη ευκολία.

  5. 5

    Παίρνουμε 2 καλαμάκια τα κόβουμε με ένα ψαλίδι να προσαρμοστούν στο ύψος του ποτηριού και είναι έτοιμος!

Αντιδράσεις

Από

Always Kiss The Cook
στις
,