Πάνος-Ζακ
Πάνος-Ζακ @cook_8470987
,Ελλάδα

Είναι ένα σπιτικό υπέροχο εύκολο παγωτό με βάση το γάλα χωρίς αυγά, δοκιμασμένο. Είναι βασική συνταγή με δικιά μου παραλλαγή σε γεύσεις και βελτιωμένο στα υλικά. Απλά δοκιμάστε το!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Το αλκοόλ βοηθά στο να μην μας παγώσει πολύ και κρυσταλώσει το παγωτό, και του δίνει την σχετική αφράτη αφή του παγωτού. Προσοχή όμως, όχι παραπάνω απο 1 - 3 κουταλιές αλκοόλ ανά λίτρο παγωτού, και όχι έντονης γεύσης διότι θα μας χαλάσει την γεύση.Επίσης, μπορείτε να χωρίσετε τη βασική συνταγή αφού έχετε κτυπήσει τα υλικά και χωρίς να έχετε βάλει τα υλικά γεύσης, σε δύο μέρη, και να κάνετε δυο διαφορετικές γεύσεις που προτιμάτε. Μόνο που θα βάλετε τα μισά υλικά για την γεύση.Δοκιμάστε και πείτε μου την γνώμη σας.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

900 Minutes
1,500 κιλό περίπου παγωτό.
  1. Βασικά υλικά
  2. 500 γραμ. ζωική κρέμα γάλακτος (κρύα απο το ψυγείο)
  3. 1 κουτί φυτική κρέμα γάλακτος (εκτός ψυγείου)
  4. 150 γραμ. γάλα φρέσκο (κρύο απο το ψυγείο)
  5. 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (κρύο απο το ψυγείο)
  6. Υλικά για διάφορες γεύσεις
  7. 4-5 κουτ. σούπας κακάο
  8. 4-5 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
  9. 6 κουτ. σούπας έτοιμο συρόπι καραμέλας
  10. 5-6 κουταλάκια τούτι φρούτι (φρουί γλασέ, έτοιμα ψυλοκομένα γλυκά κοματάκια φρούτων)
  11. 5 βανίλιες.
  12. 100 γραμ. έτοιμο συρόπι φράουλας
  13. μερικές σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής.
  14. 0.5 φακελάκι σταγόνες κουβερτούρα
  15. 0.5 φακελάκι τριμένη κουβερτούρα.
  16. 5 βανίλιες
  17. 3 κουταλάκια nes cafe διαλειμμέμο σε λίγο ζεστό γάλα απο αυτό που θα χρησιμοποιήσουμε στη συνταγή αφου το κρυώσουμε καλά.
  18. λίγη ζάχαρη άχνη (προεραιτικά)
  19. 7 ) Για γεύση μέντας. 2 με 3 σφηνάκια λικέρ μέντας, μερικές σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής πράσινο, ( αν δεν έχετε ανακατέψτε σε συνδιασμό λίγες σταγόνες μπλέ με κίτρινο και θα βγεί πράσινο)
  20. **
  21. 8 ) Παγωτό βανίλιας με κόρν φλέιξ. Στη συνταγή βανίλιας προσθέστε κόρν φλέιξ αυτά που είναι με ξηρούς καρπούς, ξερα φρούτα, κοματάκια σοκολάτας, κ.λ.π. απλά χοντροκόψτετα στο μπλέντερ, μην βάλετε τη σκόνη.
  22. **
  23. 9 ) Για γεύση μαστίχας. 3 με 4 κουταλάκια σκόνη μαστίχας.
  24. *
  25. Αυτές οι γεύσεις είναι δοκιμασμένες επιτυχώς, κάνω πολλά κιλά κάθε καλοκαίρι.
  26. Και πολλές ακόμα παραλαγές. Φαντασία χρειάζετε...
  27. Αν φτιάξω και άλες γεύσεις θα τις προσθέσω.

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Κτυπάμε όλα τα υλικά της βασικής συνταγής στο μίξερ, στην αρχή σιγά σιγά να μην μας "πεταχτεί" το υλικό, και αφού αρχίζει να πήζει, στην γρήγορη ταχύτητα τουλάχιστον για 10 λεπτά, να ανακατευτούν καλά τα υλικά και να γίνει μια παχύρευστη κρέμα.

  2. 2

    Όλα τα υγρά υλικά και τις σκόνες (όπως κακάο, βανίλια, συρόπια) τα ρίχνουμε μαζί με τα υλικά. Τα δε τούτι φρούτι, σταγόνες κουβερτούρα, κόρν φλέιξ, κ.λ.π τα ρίχνουμε αφού το παγωτό μας έχει σχεδόν παγώσει.

  3. 3

    Άν χρησημοποιήσουμε παγωτομηχανή τα ρίχνουμε λίγο πρίν τελειώσουμε το πάγωμα, αν το βάλουμε στην κατάψυξη, το κτυπάμε μετά από 2 ώρες περίπου και ξανά ανά 1 ώρα για 2 ακόμα φορές να γίνει αφράτο, και τα ρίχνουμε στο τελευταίο κτύπημα. Αυτό για να σταθούν και να μην μας κάτσουν στο πάτο. Τη δοσολογία γεύσεων μπορείτε να την αλάξετε ανάλογα με το γούστο σας, πιό έντονο η πιό ελαφρή, εγώ χρησιμοποιώ αυτή την δοσολογία και είνα εξερετικό.

  4. 4

    Το κρατάμε στην κατάψυξη σε χαμηλή θερμοκρασία για να μην παγώσει πολύ, ή διαφορετικά το βγάζουμε απο την κατάψυξη για 5 λεπτά και μετά σερβίρουμε.

Αντιδράσεις

Σχόλια (13)

anthaki
anthaki @cook_8470682
Μπραβο, έτσι μένουν ικανοποιημένοι όλοι με τις διαφορες παραλλαγες!!!\r\nΜπορείς να μας πεις πάνο-ζακ ή όποιος αλλος το έφτιαξε τι υφή έχει το παγωτό? μένει μαλακό στην καταψυξη ή γίνεται πέτρα? Επίσης κάνει κρυστάλλους?\r\nΕυχαριστώ

Από

Πάνος-Ζακ
Πάνος-Ζακ @cook_8470987
στις
,Ελλάδα
Γειά σας. Είμαι από Ζάκυνθο 48 ετών παντρεμένος με δύο παιδιά. Μου αρέσει πολύ η κουζίνα και ιδικά η ζαχαροπλαστική. Έχω φτιάξει αρκετές συνταγές απο το site. Θα προσπαθείσω να βοηθείσω και εγώ με τις δικές μου συνταγές. Έχουμε και καταπληκτικά πιάτα στη Ζάκυνθο, αλλά ίσως λίγο βαριά κουζίνα για μερικούς. (Ένα μυστικό? να μαγειρεύετε σε φωτιά με ξύλα)Αυτά...Επισκεφτήτε τις ιστοσελίδες μου με πολλά και εδιαφέροντα θέματα, και δικές μου καταπληκτικες συνταγες.1) http//zante-strange-world.blogspot.com/2) http//sintagespanos.blogspot.com/
Δες περισσότερα