Παγωτό βανίλια- σοκολάτα
Πολυ καλή συνταγή για παγωτό απο τη γιαγιά μου! Ο,τι πρέπει για το ζεστό αυτο καλοκαίρι!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Για να γίνει πιο αφράτο το παγωτό μας, μετά απο 1-2 ώρες στην κατάψυξη το βγάζουμε και το χτυπάμε αλλη μια φορά. Καλή επιτυχία!!
Υλικά
-
1 κουτί γάλα νουνου εβαπορέ
-
1 κουτί γάλα νουνού ζαχαρούχο
-
1 κουτί σαντιγύ Μορφατ η ερμολ
-
3 αυγά
-
1 πακετο σοκολάτα κουβερτούρα
-
1 βανίλια
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Λιώνουμε σε μπεν μπαρί τη σοκολάτα κουβερτούρα.
-
2
Ταυτόχρονα χτυπάμε με το μίξερ πρώτα τα ασπράδια των αυγών κι έπειτα βάζουμε και τους κρόκους.
-
3
Σε άλλο μπωλ, χτυπάμε καλά με το μίξερ τη σαντιγυ και μετά προσθέτουμε το εβαπορέ και το ζαχαρούχο γάλα.
-
4
Σε αυτο το μείγμα (σαντιγυ κτλ) προσθέτουμε τη βανίλια και τα αυγά και χτυπάμε καλα για να ανακατευτούν.
-
5
Χωρίζουμε το μειγμα σε 2 -το ενα, η βανίλια ειναι ήδη έτοιμο. Για να γίνει το άλλο μισο σοκολάτα προσθέτουμε σιγά σιγά τη λιωμένη κουβερτούρα και παράλληλα το χτυπαμε με το μίξερ.
-
6
Τοποθετούμε τα 2 μερη του παγωτού μας στη κατάψυξη εως οτου παγώσει και είναι έτοιμο!
Σχόλια (26)
την εχω ανεβασει και εδω στο σαιτ!