κύρια φωτογραφία συνταγής Παγωτό Βανίλια
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4 Minutes
6-8 άτομα
  1. 500 ml. γάλα πλήρες
  2. 2 μπαστουνάκια βανίλιας σχισμένα κατα μήκος
  3. 150 γρ. ζάχαρη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ζεσταίνετε το γάλα μαζί με τα μπαστουνάκια βανίλιας μέχρι να πάρει μια βράση.

  2. 2

    Αποσύρετε απο τη φωτιά και το αφήνετε να σταθεί 30' για να αρωματιστεί καλά απο τη βανίλια. Κατόπιν το φιλτράρετε.

  3. 3

    Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε τους κρόκους των αυγών μαζί με τη ζάχαρη μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιόμορφο. Σιγά σιγά προσθέτετε το φιλτραρισμένο γάλα ανακατεύοντας απαλά.

  4. 4

    Μεταφέρετε το μίγμα των αυγών σε ένα καθαρό κατσαρολάκι. Το ανακατεύετε σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να αρχίσει να πήζει χωρίς να το αφήσετε να βράσει.

  5. 5

    Αποσύρετε το κατσαρολάκι απο τη φωτιά και το τοποθετείτε στο ψυγείο για 1 ώρα.

  6. 6

    Στο μεταξύ χτυπάτε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί. Ρίχνετε μέσα την κρέμα απο γάλα και αυγά και αδειάζετε αυτό το μίγμα σε δοχείο κατάλληλο για παγωτό.

  7. 7

    Το καταψύχετε 2 ώρες ή μεχρι να μισοπαγώσει.

  8. 8

    Βγάζετε κατόπιν το παγωτό και το χτυπάτε με το μίξερ για 30". Επαναλάβετε ακομη μια φορά την διαδικασία ψύξης και χτυπήματος με μίξερ και τέλος αφήνετε το παγωτό για 3 ώρες στην κατάψυξη μέχρι να σταθεροποιηθεί.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (2)

Anas
Anas @cook_8457744
το εκανα και ηταν παραπολυ νοστιμο........

Από

elpidaki@sugar
elpidaki@sugar @cook_8468713
στις
ΑΘΗΝΑ,ΕΛΛΑΔΑ