Παγωτό Φράουλα 3

17 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
FILIPPIA
FILIPPIA @cook_8461486

Βελούδινο παγωτό φράουλα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι του Γ.Λουκάκου εγω πρόσθεσα και 2 βανίλιες (δεν το αναφέρει στη συνταγή του) για τον φόβο της μυρωδιάς από τους κρόκους. Λογικά θα μπορεί η συνταγή να γίνει και χωρίς παγωτομηχανή (όπως σε όλα τα παγωτα) απλά χτυπώντας το παγωτό από τη στιγμή που θα μπει κατάψυξη ανα ½ ή 1 ώρα για να αφρατευει και να αποφευχθούν οι κρυστάλλοι τουλάχιστον 3 φορές

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

10 Minutes
1 ½ λίτρο
  1. 360 γρ. γάλα πλήρες
  2. 240 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  3. 110 γρ. κρόκους αυγών (εμένα μου χρειάσθηκαν 7 κρόκοι)
  4. 110 γρ. ζάχαρη
  5. 400 γρ. φράουλες
  6. 2 βανίλιες ή λίγο εσανς βανίλιας

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πλένουμε, καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τις φράουλες να έχουν καθαρό βάρος 400 γρ. Τις αλέθουμε στο multi να γίνουν πουρές

  2. 2

    Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος σε μέτρια θερμοκρασία πριν απο το σημείο βρασμου

  3. 3

    Σε ένα ευρύχωρο μπωλ βάζουμε τη ζάχαρη και τους κρόκους

  4. 4

    Και τα χτυπάμε πολύ καλά

  5. 5

    Προσθέτουμε το μείγμα με το γάλα και την κρέμα γάλακτος από το κατσαρολάκι σιγά σιγά συνεχίζοντας το ανακάτεμα

  6. 6

    Επαναφέρουμε όλο το μείγμα στο κατσαρολάκι (σε αυτή τη φάση έβαλα και τις 2 βανίλιες)

  7. 7

    Και σε χαμηλή θερμοκρασία ανακατεύουμε μέχρι η θερμοκρασία να φτάσει στους 82 βαθμούς (για να μην ψηθούν τα αυγά),

  8. 8

    Αποσύρουμε από τη φωτιά και περνάμε το μείγμα από ψιλή σίτα

  9. 9

    Όπου προσθέτουμε τον πουρέ φράουλας και ανακατευουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα

  10. 10

    Κρυώνουμε το μείγμα τοποθετώντας σε ένα άλλο μεγαλύτερο μπωλ όπου έχουμε βάλει παγάκια με νερό

  11. 11

    Αφού κρυώσει το μείγμα το βάζουμε στην παγωτομηχανή που την έχουμε προετοιμάσει σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή (24 ώρες καταψυξη συνήθως) και το δουλεύουμε μέχρι να δέσει

  12. 12

    Τοποθετούμε σε ένα μπωλ και βάζουμε κατάψυξη

  13. 13

    Σερβίρουμε μετά από 5 ώρες ή μέχρι να παγώσει πολύ καλά το παγωτό.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

FILIPPIA
FILIPPIA @cook_8461486
στις