Παγωτό Φράουλα 3
Βελούδινο παγωτό φράουλα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή είναι του Γ.Λουκάκου εγω πρόσθεσα και 2 βανίλιες (δεν το αναφέρει στη συνταγή του) για τον φόβο της μυρωδιάς από τους κρόκους. Λογικά θα μπορεί η συνταγή να γίνει και χωρίς παγωτομηχανή (όπως σε όλα τα παγωτα) απλά χτυπώντας το παγωτό από τη στιγμή που θα μπει κατάψυξη ανα ½ ή 1 ώρα για να αφρατευει και να αποφευχθούν οι κρυστάλλοι τουλάχιστον 3 φορές
Υλικά
-
360 γρ. γάλα πλήρες
-
240 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
-
110 γρ. κρόκους αυγών (εμένα μου χρειάσθηκαν 7 κρόκοι)
-
110 γρ. ζάχαρη
-
400 γρ. φράουλες
-
2 βανίλιες ή λίγο εσανς βανίλιας
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πλένουμε, καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τις φράουλες να έχουν καθαρό βάρος 400 γρ. Τις αλέθουμε στο multi να γίνουν πουρές
-
2
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος σε μέτρια θερμοκρασία πριν απο το σημείο βρασμου
-
3
Σε ένα ευρύχωρο μπωλ βάζουμε τη ζάχαρη και τους κρόκους
-
4
Και τα χτυπάμε πολύ καλά
-
5
Προσθέτουμε το μείγμα με το γάλα και την κρέμα γάλακτος από το κατσαρολάκι σιγά σιγά συνεχίζοντας το ανακάτεμα
-
6
Επαναφέρουμε όλο το μείγμα στο κατσαρολάκι (σε αυτή τη φάση έβαλα και τις 2 βανίλιες)
-
7
Και σε χαμηλή θερμοκρασία ανακατεύουμε μέχρι η θερμοκρασία να φτάσει στους 82 βαθμούς (για να μην ψηθούν τα αυγά),
-
8
Αποσύρουμε από τη φωτιά και περνάμε το μείγμα από ψιλή σίτα
-
9
Όπου προσθέτουμε τον πουρέ φράουλας και ανακατευουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα
-
10
Κρυώνουμε το μείγμα τοποθετώντας σε ένα άλλο μεγαλύτερο μπωλ όπου έχουμε βάλει παγάκια με νερό
-
11
Αφού κρυώσει το μείγμα το βάζουμε στην παγωτομηχανή που την έχουμε προετοιμάσει σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή (24 ώρες καταψυξη συνήθως) και το δουλεύουμε μέχρι να δέσει
-
12
Τοποθετούμε σε ένα μπωλ και βάζουμε κατάψυξη
-
13
Σερβίρουμε μετά από 5 ώρες ή μέχρι να παγώσει πολύ καλά το παγωτό.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια