Παγωτό για διαβητικούς
Ελαφρύ σπιτικό παγωτό για διαβητικούς και για ανθρώπους που προσέχουν την διατροφή τους. Δεν απαιτεί παγωτομηχανή.
Λίγα μυστικά ακόμα
Οι παραλλαγές που μπορούν να γίνουν είναι αμέτρητες! Η σοκολάτα μπορεί να αντικατασταθεί με 6 κουταλιές κακάο άγλυκο ή το άνθος αραβοσίτου να είναι σοκολάτα. Το άνθος αραβοσίτου έχει πολλές γεύσεις οπότε και μόνο από εκεί μπορείτε να φτιάξετε παγωτό πορτοκάλι, φράουλα, λεμόνι κτλ. Αγαπημένος συνδυασμός σοκολάτα-πορτοκάλι που προτείνω ανεπιφύλακτα. Αντί για σοκολάτα μπορείτε να βάλετε 2 κουταλάκια του γλυκού μαστίχα χίου.Αν δεν έχετε πρόβλημα με τη ζαχαρη, μπορείτε να βάλετε κομματάκια σοκολάτας γάλακτος ή κόντιτα.
Υλικά
-
3 κουτιά γάλα εβαπορέ Light
-
250 γρ μαργαρίνη Light
-
1-2 κούπες γλυκαντικό (φρουκτόζη ή ασπαρτάμη)
-
2 φάκελους άνθος αραβοσίτου (όχι στιγμής)
-
2 βανίλιες
-
1 πλάκα σοκολάτα για διαβητικούς (προαιρετικά)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα, τη μαργαρίνη, το γλυκαντικό, το άνθος αραβοσίτου και τις βανίλιες.
-
2
Τα ανακατώνουμε μέχρι να πάρουν μία βράση και τα κατεβάζουμε από τη φωτιά.
-
3
Όπως είναι καυτά τα βάζουμε στο μίξερ ή στο μπλέντερ και τα χτυπάμε μαζί με τα αυγά και την σοκολάτα (αν βάλουμε) για 5 λεπτά.
-
4
Το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
-
5
Βάζουμε το παγωτό στην κατάψυξη και το αφήνουμε για 12 ώρες.
-
6
Καλή μας απόλαυση!
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (17)