Παγωτό ινδοκάρυδο
Ένα πρωτότυπο παγωτό για όσους λατρεύουν το άρωμα καρύδας!
Λίγα μυστικά ακόμα
Μη φοβηθείτε ότι θα φάτε ωμά αυγά, γιατί αν προσέξετε στη συνταγή αυτή, όπως και σε πολλές άλλες συνταγές παγωτών, τα αυγά παστεριώνονται κι έτσι δεν υπάρχει φόβος μικροβίων. Ούτε και στη γεύση τα καταλαβαίνουμε καθόλου, απλά χρησιμοποιούνται για να τα κάνουν τα παγωτά πιο αφράτα.
Υλικά
-
250 ml γάλα πλήρες
-
150 γρ. ζάχαρη
-
2 μέτρια αυγά
-
450 γρ. κρέμα γάλακτος
-
40 γρ. ινδοκάρυδο
-
1/2 κουταλάκι εσάνς βανίλιας
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ανακατεύουμε το γάλα, τα αυγά και τη ζάχαρη σ' ένα μικρό κατσαρολάκι.
-
2
Ζεσταίνουμε ελαφρώς το μείγμα προσέχοντας να μη βράσει, ενώ παράλληλα ανακατεύουμε μέχρι να πετύχουμε μια παχύρευστη υφή.
-
3
Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και ρίχνουμε ανακατεύοντας, το ινδοκάρυδο, την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια.
-
4
Αν πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε παγωτομηχανή, καλό θα είναι το μείγμα να μείνει σκεπασμένο στο ψυγείο για 12 ώρες και μετά να μπει στο μηχάνημα. Αν δεν χρησιμοποιήσουμε παγωτομηχανή, βάζουμε κατευθίαν στην κατάψυξη, απλά κατά διαστήματα (3-4 φορές κάθε μία ώρα) βγάζουμε απ' την κατάψυξη κι ανακατεύουμε καλά (κατά προτίμηση στο μπωλ του μίξερ) για να αφρατέψει.
Σχόλια (8)