Παγωτό καϊμάκι με στέβια


Περιγραφή

Απολαμβάνουμε το πιο ωραίο παγωτό καϊμάκι, κρεμώδες, λαστιχωτό χωρίς ζάχαρη!

Παγωτό καϊμάκι με στέβια

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κουτί γάλα εβαπορέ 410 γρ
  • 1 δόση "ζαχαρούχο" με στέβια 
  • 1 λίτρο κρέμα γάλακτος με 20% λιπαρά
  • 1,5 κ.σ σκόνη σαλέπι ( 15 γρ)
  • 1/2 κ.γλ. μικρά δάκρυα μαστίχας ή 3 μεγάλα δάκρυα
  • 1 κ.γλ. κρυσταλλική στέβια σε αναλογία 1:3
  • 1/2 κ.γλ. αλάτι
  • 30 γρ σιρόπι αγαύης ή σφενδάμου ή μέλι

Για το "ζαχαρούχο" μας

  • 150 γρ σκόνη άπαχο γάλα
  • 150 γρ νερό
  •  2 κ.γλ. υγρή στέβια
  • 1 κ.σ. υγρή βανίλια
Στα γρήγορα
Μέθοδος: Κατσαρόλας
Φτιάχνει: 12 μπολ
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Πρώτα θα φτιάξουμε το "ζαχαρούχο μας" βάζοντας σε ένα μπολ σκόνη γάλα, νερό, στέβια, βανίλια και το χτυπάμε πολύ καλά με το σύρμα.
  2. Βάζουμε σε κατσαρόλα το εβαπορέ μαζί με το σαλέπι και την μαστίχα αφού την χτυπήσουμε στο μούλτι ή σε γουδί μαζί με το 1 κουταλάκι κρυσταλλική στέβια.
  3. Ανακατεύουμε με σύρμα καλά και συνεχώς έως να βράσει και να πήξει.
  4. Αποσύρουμε από την φωτιά και βάζουμε το ζαχαρούχο μας, αλάτι, αγαύη.
  5. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει καλά ανακατεύοντας τακτικά.
  6. Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος για 2 λεπτά και ρίχνουμε το μείγμα απο την κατσαρόλα αφού έχει κρυώσει αρκετά.
  7. Συνεχίζουμε το χτύπημα σε δυνατή ταχύτητα για ακόμα 3 με 5 λεπτά και μεταφέρουμε το παγωτό μας σε μπολ με καπάκι.
  8. Το αφήνουμε για 2 ώρες στην κατάψυξη και μετά το ξαναχτυπάμε στο μίξερ για 3 λεπτά
  9. Το αφήνουμε για τουλάχιστον 5 ώρες στην κατάψυξη και μετά απολαμβάνουμε το πιο ωραίο παγωτό καϊμάκι, κρεμώδες, λαστιχωτό χωρίς ζάχαρη!
  10. Οπως όλα τα σπιτικά παγωτά πριν το σερβίρισμα αφήνουμε το μπολ εκτός κατάψυξης για 20 λεπτά τουλάχιστον.
  11. Ρίξτε από πάνω γλυκό κουταλιού βύσσινο με στέβια ή ελαφριά σως σοκολάτας (1 κσ κακάο+1 κσ σκόνη γάλα+15 σταγόνες υγρή στέβια+2 κσ νερό).

Λίγα μυστικά ακόμα

Χρησιμοποίησα υγρή στέβια Parana ( 4 σταγόνες = 1 κ.γλ. ζάχαρη σε γλυκύτητα) και κρυσταλλική στέβια parana σε αναλογία 1:3.

Διατροφή χωρίς γλουτένη

Θα πρέπει να ελέγχετε πάντα όλα τα υλικά που θα χρησιμοποιήσετε, για να είστε βέβαιοι πως είναι ελεύθερα γλουτένης

Σχετικές συνταγές

Παγωτό Ντοντουρμά Παγωτό Ντοντουρμά
       
       
(18)
Παγωτό Καϊμάκι Παγωτό Καϊμάκι
       
       
(21)

    0 Όλα

    0 Σχόλια

    0 Ερωτήσεις

    0 Παραλλαγές

    Σχετικά άρθρα

    Διατροφή χωρίς γλουτένη
    Η γλουτένη είναι συστατικό των δημητριακών (σιτ...
    Διατροφή χωρίς γλουτένη: οδηγός συστατικών
    Εμφανίστηκε η κοιλιοκάκη στη ζωή μας; Είναι απα...
    Κοιλιοκάκη, μια άγνωστη λέξη
    Μία όχι τόσο «άγνωστη» ασθένεια… Η Κοιλιοκ...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης ...
    Φτιάξτε παγωτό
    Το σπιτικό παγωτό έχει πολλά πλεονεκτήματα. Είν...