κύρια φωτογραφία συνταγής Παγωτό κακάο χωρίς τα λιπαρά

Παγωτό κακάο χωρίς τα λιπαρά

18 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
dthemora
dthemora @dthemora

Πριν λίγες μέρες ανέβασα την συνταγή "Παγωτό κακάομια γεύση από τα παλιά". Βρήκα μια ακόμη συνταγή για παγωτό κακάο χωρίς όμως την κρέμα γάλακτος. Είναι αρκετά πιο bitter από την άλλη που ανέβασα αλλά γλιτώνεις πολλά λιπαρά.

Λίγα μυστικά ακόμα

Είναι μία συνταγή της Αργυρώς Μαρμπαρίγου με μερικές παραλλαγές. Η αρχική συνταγή είχε μπαστούνι βανίλιας, δεν έχει επιπλέον ζάχαρη και, στο τέλος, πριν παγώσει τελείως το μίγμα, προσθέτει λιωμένη κουβερτούρα (δεν αναφέρει ποσότητα - κατά βούληση), ανακατεύει ελαφρώς και δημιουργούνται μέσα στο παγωτό τσιπς σοκολάτας.Κακάο χρησιμοποιώ το Van Houten, το οποίο, αν και έχει την διπλάσια τιμή, κατά την γνώμη μου είναι εξαιρετικό!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

1 λίτρο παγωτό
  1. 3 φλ. τσαγιού γάλα φρέσκο
  2. 1 φλ. τσαγιού κακάο άγλυκο κοσκινισμένο
  3. 2 κ.σ. ζάχαρη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ρίχνουμεσε κατσαρόλα το γάλα.

  2. 2

    Προσθέτουμε την ζάχαρη, το ζαχαρούχο γάλα και το κακάο.

  3. 3

    Ανακατεύουμε πολύ καλά, να ζεσταθεί το μείγμα και να ομογενοποιηθεί.

  4. 4

    Μόλις έρθει σε σημείο βρασμού το αποσύρουμε. Προσθέτουμε την βανίλια.

  5. 5

    Ανακατεύουμε πολύ καλά. Αφήνουμε να κρυώσει καλά το μείγμα.

  6. 6

    Το βάζουμε στον κάδο της παγωτομηχανής και το παγώνουμε.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

dthemora
dthemora @dthemora
στις