κύρια φωτογραφία συνταγής Παγωτό κακάο

Παγωτό κακάο

7 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
kathrin55
kathrin55 @cook_8502775
,Ελλάδα

Σπιτικό παγωτό κακάο εύκολα και γρήγορα με ή χωρίς παγωτομηχανή.

Λίγα μυστικά ακόμα

Όταν θα ρίξετε το γάλα στην κατσαρόλα, η ζάχαρη θα κρυσταλλώσει και θα κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας αλλά με αρκετό ανακάτεμα διαλύετε.Παίρνει πολλή ώρα να παγώσει γιατί έχει προηγουμένως μαγειρευτεί.Μπορούμε επίσης να το βάλουμε σε παγωτομηχανή και να το παγώσουμε σύμφωνα με της οδηγίες του κατασκευαστή.Μπορούμε να γαρνίρουμε με σιρόπι, Dulce de leche ή ότι άλλο θέλουμε.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

1 L παγωτό (περίπου)
  1. 1/3 κούπας (των 330ml) κρυσταλλική ζάχαρη
  2. 1 κουτί εβαπορέ (410gr)
  3. 330 ml γάλα φρέσκο
  4. 2 αυγά + 2 κρόκους
  5. 2 βανίλιες
  6. 6-7 κ.σ. κακάο παιδικό (δλδ. με ζάχαρη)
  7. 200 ml κρέμα γάλακτος τουλάχιστον 30% λιπαρά

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε την ζάχαρη σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να καραμελώσει (ή να λιώσει). Ρίχνουμε μέσα το φρέσκο και το εβαπορέ γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αποσύρουμε από την φωτιά, αδειάζουμε σε ένα μπολ και αφήνουμε για 2 λεπτά να κρυώσει.

  2. 2

    Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά (με σύρμα ή πιρούνι), τους κρόκους και τις βανίλιες μέχρι να ομοιογενοποιηθούν καλά.

  3. 3

    Προσθέτουμε λίγο από το γάλα χτυπώντας γρήγορα (να μην ψηθούν τα αυγά). Ρίχνουμε το μείγμα των αυγών στο υπόλοιπο γάλα σιγά σιγά, ανακατεύοντας γρήγορα με ένα σύρμα. Προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε να διαλυθεί καλά.

  4. 4

    Αφήνουμε γύρω στην μισή ώρα να κρυώσει.

  5. 5

    Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος και την άχνη σε σαντιγί. Τοποθετούμε στο ψυγείο.

  6. 6

    Αναμειγνύουμε τα δυο μείγματα καλά και αδειάζουμε σε μπολ που έχουμε ψύξει προηγουμένως για 24 ώρες (μεταλλικό σκεύος). Τοποθετούμε το καπάκι και βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες. Έπειτα βάζουμε στην κατάψυξη για 4 περίπου ώρες.

  7. 7

    Καθ' όλη την διάρκεια της ψύξης ανά μισή ώρα ανακατεύουμε το παγωτό μας με ένα σύρμα, ώστε να παγώσει ομοιόμορφα και να μην σχηματιστούν παγοκρύσταλλοι.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

kathrin55
kathrin55 @cook_8502775
στις
,Ελλάδα

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα