Παγωτό κανέλα με στέβια & κανέλα κευλάνης
Εύκολο , νόστιμο , υπέροχο παγωτό χωρίς προσθήκη ζάχαρης και με ελάχιστα λιπαρά!! Δεν χρειάζεται παγωτομηχανή.
Λίγα μυστικά ακόμα
Χρησιμοποίησα υγρή stevia Parana (4 σταγόνες=1 και.γλ.ζάχαρη).Βάζοντας αλάτι στα παγωτά μας αποφεύγουμε τους κρυστάλλους.Η συνταγή είναι από το blog μου
Υλικά
-
1 συσκευασία φυτική σαντιγί χωρίς ζάχαρη στο σιδερένιο κουτί
-
1 εβαπορέ λάιτ 410 γρ
-
230 γρ "ζαχαρούχο με στέβια"
-
5 γρ ζελατίνη ( 2,5 φύλλα)
-
1 κ.σ. υγρή βανίλια
-
1/2 κ.γλ. αλάτι
-
2 κ.γλ. κανέλα Κευλάνης
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πρώτα θα φτιάξουμε το "ζαχαρούχο με στέβια" ως εξής
-
2
Έχουμε από την προηγούμενη μέρα στο ψυγείο την φυτική σαντυγί και το εβαπορέ να είναι παγωμένα.
-
3
Αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ την σαντυγί και το ζαχαρούχο και το βάζουμε σε λειτουργία στην δυνατή ταχύτητα.
-
4
Βάζουμε ένα μπολ με κρύο νερό και μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης.
-
5
Από το εβαπορέ βάζουμε σε ένα μπρίκι ένα φλ.καφέ να ζεσταθεί καλά.
-
6
Ρίχνουμε αργά-αργά το παγωμένο εβαπορέ στον κάδο του μίξερ και συνεχίζουμε να χτυπάμε.
-
7
Στύβουμε τα φύλλα ζελατίνης καλά και τα ρίχνουμε στο ζεστό εβαπορέ ανακατεύοντας να διαλυθεί πολύ καλά.
-
8
Ρίχνουμε και αυτό το μείγμα στο κάδο του μίξερ, το αλάτι, καθώς και τα 2 και.γλ. κανέλα Κευλάνης.
-
9
Χτυπάμε για ακόμα 5 λεπτά..θα γίνει αφρός!!
-
10
Αδειάζουμε το μείγμα σε μπολ με καπάκι ή το καλύπτουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στην κατάψυξη για 1 ώρα ακριβώς.
-
11
Μετά από μία ώρα το βγάζουμε και το χτυπάμε ξανά στο μίξερ για 2 λεπτά.
-
12
Επαναλαμβάνουμε το ίδιο μετά από 1 ώρα και τέλος!!
-
13
Αν έχουμε παγωτομηχανή μετά την πρώτη 1 ώρα το βάζουμε εκεί, το χτυπάμε 10 λεπτά και το βάζουμε κατάψυξη χωρίς άλλη επανάληψη.
Σχόλια