Παγωτό κανέλα με στέβια & κανέλα κευλάνης

Μαρία Κούρτη
Μαρία Κούρτη @cook_8527711
Αθήνα,Ελλάδα

Εύκολο , νόστιμο , υπέροχο παγωτό χωρίς προσθήκη ζάχαρης και με ελάχιστα λιπαρά!! Δεν χρειάζεται παγωτομηχανή.

Λίγα μυστικά ακόμα

Χρησιμοποίησα υγρή stevia Parana (4 σταγόνες=1 και.γλ.ζάχαρη).Βάζοντας αλάτι στα παγωτά μας αποφεύγουμε τους κρυστάλλους.Η συνταγή είναι από το blog μου 

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

1 κιλό παγωτό
  1. 1 συσκευασία φυτική σαντιγί χωρίς ζάχαρη στο σιδερένιο κουτί
  2. 1 εβαπορέ λάιτ 410 γρ
  3. 230 γρ "ζαχαρούχο με στέβια"
  4. 5 γρ ζελατίνη ( 2,5 φύλλα)
  5. 1 κ.σ. υγρή βανίλια
  6. 1/2 κ.γλ. αλάτι
  7. 2 κ.γλ. κανέλα Κευλάνης

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πρώτα θα φτιάξουμε το "ζαχαρούχο με στέβια" ως εξής

  2. 2

    Έχουμε από την προηγούμενη μέρα στο ψυγείο την φυτική σαντυγί και το εβαπορέ να είναι παγωμένα.

  3. 3

    Αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ την σαντυγί και το ζαχαρούχο και το βάζουμε σε λειτουργία στην δυνατή ταχύτητα.

  4. 4

    Βάζουμε ένα μπολ με κρύο νερό και μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης.

  5. 5

    Από το εβαπορέ βάζουμε σε ένα μπρίκι ένα φλ.καφέ να ζεσταθεί καλά.

  6. 6

    Ρίχνουμε αργά-αργά το παγωμένο εβαπορέ στον κάδο του μίξερ και συνεχίζουμε να χτυπάμε.

  7. 7

    Στύβουμε τα φύλλα ζελατίνης καλά και τα ρίχνουμε στο ζεστό εβαπορέ ανακατεύοντας να διαλυθεί πολύ καλά.

  8. 8

    Ρίχνουμε και αυτό το μείγμα στο κάδο του μίξερ, το αλάτι, καθώς και τα 2 και.γλ. κανέλα Κευλάνης.

  9. 9

    Χτυπάμε για ακόμα 5 λεπτά..θα γίνει αφρός!!

  10. 10

    Αδειάζουμε το μείγμα σε μπολ με καπάκι ή το καλύπτουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στην κατάψυξη για 1 ώρα ακριβώς.

  11. 11

    Μετά από μία ώρα το βγάζουμε και το χτυπάμε ξανά στο μίξερ για 2 λεπτά.

  12. 12

    Επαναλαμβάνουμε το ίδιο μετά από 1 ώρα και τέλος!!

  13. 13

    Αν έχουμε παγωτομηχανή μετά την πρώτη 1 ώρα το βάζουμε εκεί, το χτυπάμε 10 λεπτά και το βάζουμε κατάψυξη χωρίς άλλη επανάληψη.

Αντιδράσεις

Σχόλια

Από

Μαρία Κούρτη
στις
Αθήνα,Ελλάδα
Είμαι η Μαρία Κούρτη, ζω στην Αθήνα και έχω 2 υπέροχα παιδιά 26 και 23 ετών.Η μαγειρική και ζαχαροπλαστική είναι το αγαπημένο μου χόμπι.Μου αρέσει να δημιουργώ νόστιμα πιάτα για την οικογένεια μου και τους φίλους μου.Πριν 18 χρόνια μας χτύπησε την πόρτα ο διαβήτης σε ένα πολύ δικό μου άτομο!!Έπρεπε να συμφιλιωθεί όλη η οικογένεια με αυτό το γεγονός.Ξεκίνησα να κάνω συνταγές κατάλληλες για διαβητικούς ώστε να μη στερούνται τίποτα σε φαγητά αλλά και σε γλυκά που τόσο πολύ αρέσουν σε όλους!!Αυτές λοιπόν τις συνταγές τις μοιράζομαι μαζί σας με πολύ αγάπη!!
Δες περισσότερα