Παγωτό καραμέλα
Εύκολο παγωτό καραμέλα που, αν βάλουμε καραμελωμένα αμύγδαλα και κομματάκια σοκολάτας, θυμίζει παρφέ.
Λίγα μυστικά ακόμα
Το ζαχαρούχο γάλα για να καραμελώσει, θα πρέπει να έχει σιγοβράσει για 2-3 ώρες σε νερό αρκετό, ώστε να καλύπτει ολόκληρο το κουτί.Εγώ το έβαλα στη κατάψυξη, μετά απο μισή ώρα το χτύπησα στο μίξερ και έριξα τα αμύγδαλα ανακατεύοντας να πάνε παντού. Έπειτα απο 40' περίπου, έκανα το δεύτερο χτύπημα και ανακάτεψα τις σταγόνες κουβερτούρας. Για το μόνο που λυπάμαι είναι που έκανα μια δόση.Τη συνταγή τη βρήκα στο site "mageirikes diadromes", απλά πρόσθεσα τα αμύγδαλα και τα κομματάκια σοκολάτας.
Υλικά
-
1 κουτί φυτική σαντυγί ερμόλ ή μόρφατ
-
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα καραμελωμένο
-
1 κούπα κρέμα γαλάκτος (250 ml.)
-
2 κ.σ. ρούμι (προαιρετικά)
-
1 κούπα καβουρντισμένα και καραμελωμένα αμύγδαλα
-
1 σακουλάκι σταγόνες κουβερτούρας
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπώ στο μίξερ τη σαντυγί στη δυνατή ταχύτητα για 3' καλά για να αφρατέψει.
-
2
Προσθέτω τη καραμέλα και συνεχίζω το χτύπημα.
-
3
Τέλο,ς προσθέτω την κρέμα γάλακτος και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να αφρατέψουν τα υλικά.
-
4
Παγώνω στη παγωτομηχανή ή το βάζω στη κατάψυξη και χτυπώ κατά διαστήματα.
Σχόλια (48)