Παγωτό καρπούζι light

Bαθμολογία: 4.5
       
 
2 ψήφοι
,

Περιγραφή

Eνα παγωτό σαν σορμπέ-γρανίτα!!! Με λιγες θερμίδες και πολύ γεύση!!
Παγωτό καρπούζι light
photo: eliza04

Τι χρειαζόμαστε:

  • 250 γραμ. καρπούζι καθαρισμένο από τα σποράκια
  • 1/3 κούπας καστανή ζάχαρη
  • χυμός ενός λεμονιού.
Στα γρήγορα
Εποχιακά: Καλοκαιρινή
Διατροφή: Χορτοφαγική , Vegan
Σερβίρει: 6 άτομα
Κόστος:
(1 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(1 ψήφοι)
Προετοιμασία: 10' (1 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 180' (1 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ και χτυπάμε λίγα λεπτά {3'περίπου}.
  2. Ρίχνουμε το μείγμα σε δοχείο παγωτού και το βάζουμε στην κατάψυξη για αρκετές ώρες.
  3. Τόσο απλά και υγιεινά, με πολύ λίγα υλικά έχουμε παγωτό δροσερό!!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι από το veganforum.gr !!! Η γνώμη μου είναι να το χτυπήσουμε 3-4 φορές να αφρατέψει!!

Σχετικές συνταγές

Γρανίτα Καρπούζι Γρανίτα Καρπούζι
       
       
(3)

    9 Όλα

    #
    Σχόλιο από ArisA, 8-7-11  
    Καλησπέρα σας. Την έχετε δοκιμάσει τη συνταγή;
    Αν αντί λεμονιού χρησιμοποιούσατε ένα φλιτζακάκι ξινόγαλο και ζελατίνη το οποτέλεσμα θα ήταν τελείως διαφορετικό. Βέβαια αν το θέλετε να μοιάζει περισσότερο με γρανίτα ή σορμπέ αντί για ξινόγαλο βάζετε νερό. Ουσιαστικά ακολουθείτε παρόμοιες οδηγίες όπως αυτές που θα χρησιμοποιούσατε σε ένα ζελέ που είναι της εποχής του κι αυτός και το κάνετε παγωμένο. Γι' αυτό επειδή η ζελατίνη έχει την τάση να γλιτσιάζει δημιουργώντας κρούστα πάγου μόλις βγάλετε απ' την κατάψυξη με το λεπτό μαχαιράκι του βουτύρου την αφαιρείτε όσο μπορείτε προκειμένου να μην αλλοιώσει τη γεύση σας.
    Tη συνταγή που μάς δώσατε εγώ τη θεωρώ βάση για να προσθέσει κάποιος υλικά και να φτιάξει κάτι πολύ καλύτερο γευστικά και πλουσιότερο σε θρεπτικά συστατικά.
    #
    Σχόλιο από vasiliki ver, 8-7-11  
    Arisa στα υλικά που δίνω αν θέλει κάποιος να το φτιάξει πιο αφράτο παγωτό και οχι σορμπέ!!!όπως είναι αυτό!!!μπορεί να προσθέσει ένα φάκελο κρέμα ζαχαροπλαστικής στιγμής,την φτιάχνουμε βάση των οδηγιών που υπάρχουν και την αναμειγνύουμε με τον πολτό καρπουζιού και τη ζάχαρη χτυπώντας καλά 5' περίπου,βάζουμε στην κατάψυξη και χτυπάμε ξανά 2-3 φορές ακόμα για να γίνει αφράτο!!!!
    Όπως το προτιμά κανείς!!!
    Σε ευχαριστώ για την παραλλαγή!!!
    #
    Σχόλιο από ArisA, 8-7-11  
    Vasiliki ver
    δε θα διαφωνήσω επί του πρακτέου μαζί σας, απλώς επειδή μιλάμε για light γλύκισμα εν προκειμένω κι η προσθήκη της κρέμας ζαχαροπλαστικής θα το κάνει σίγουρα πιο αμαρτωλό υπάρχει και η εναλλακτική να χρησιμοποιήσουμε επιδόρπιο ζελέ, δηλαδή ζελέ αντί για σκέτο νερό, με νερό και γάλα, να το αφήσουμε να πήξει καλά και κατόπιν να το χτυπήσουμε με το μίγμα Α του καρπουζιού. Έτσι ειδικά αν χρησιμοποιήσουμε ζελέ διαίτης και γάλα ελαφρύ παραμένει το γλυκό αρκετά αθώο τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τις θερμίδες. Η μόνη δυσκολία είναι να επιλέξουμε γεύση ζελέ που να μην είναι ιδιαίτερα έντονη ώστε να μη ματαιώνει το βασικό συστατικό μας, το καρπούζι.
    Σας ευχαριστώ επίσης για το σχόλιο σας.
    #
    Σχόλιο από vasiliki ver, 11-7-11  
    Ευχαριστώ για την παραλλαγή!!Μπορούμε να βάλουμε ζελέ με άρωμα βερύκοκο πιστεύω πως θα του ταιριάζει ή φύλλα ζελέ χωρίς άρωμα!!!
    #
    Σχόλιο από eliza04, 14-7-12  
    Νοστιμοτατο!Έβαλα λίγοτερη ζάχαρηγιατί το καρπούζι μου ήταν αρκετά γλυκο, νομίζω θα ήταν ωραίο και σαν γρανίτα στο ποτήρι! Ευχαριστούμε πολύ!
    #
    Σχόλιο από vasiliki ver, 14-7-12  
    Ευχαριστώ πολύ eliza04 ,χαίρομαι που σου άρεσε το ελαφρύ παγωτάκι,γι αυτό λέω πως είναι σαν σορμπέ-γρανίτα!
    καλή επιτυχία στον διαγωνισμό:-)
    #
    Σχόλιο από Adamantia 88, 8-8-13  
    γινεται και με άσπρη ζάχαρη?
    #
    Σχόλιο από vasiliki ver, 4-9-13  
    Ναι Αδαμαντία,μπορείς να το φτιάξεις και με λευκή ζάχαρη.
    Καλή επιτυχία!
    #
    Σχόλιο από zefel, 28-6-16  
    Πολύ καλό και δροσερό. Ότι έπρεπε για το καρπούζι που δεν βγήκε τόσο νόστιμο

    7 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από vasiliki ver, 8-7-11  
    Arisa στα υλικά που δίνω αν θέλει κάποιος να το φτιάξει πιο αφράτο παγωτό και οχι σορμπέ!!!όπως είναι αυτό!!!μπορεί να προσθέσει ένα φάκελο κρέμα ζαχαροπλαστικής στιγμής,την φτιάχνουμε βάση των οδηγιών που υπάρχουν και την αναμειγνύουμε με τον πολτό καρπουζιού και τη ζάχαρη χτυπώντας καλά 5' περίπου,βάζουμε στην κατάψυξη και χτυπάμε ξανά 2-3 φορές ακόμα για να γίνει αφράτο!!!!
    Όπως το προτιμά κανείς!!!
    Σε ευχαριστώ για την παραλλαγή!!!
    #
    Σχόλιο από ArisA, 8-7-11  
    Vasiliki ver
    δε θα διαφωνήσω επί του πρακτέου μαζί σας, απλώς επειδή μιλάμε για light γλύκισμα εν προκειμένω κι η προσθήκη της κρέμας ζαχαροπλαστικής θα το κάνει σίγουρα πιο αμαρτωλό υπάρχει και η εναλλακτική να χρησιμοποιήσουμε επιδόρπιο ζελέ, δηλαδή ζελέ αντί για σκέτο νερό, με νερό και γάλα, να το αφήσουμε να πήξει καλά και κατόπιν να το χτυπήσουμε με το μίγμα Α του καρπουζιού. Έτσι ειδικά αν χρησιμοποιήσουμε ζελέ διαίτης και γάλα ελαφρύ παραμένει το γλυκό αρκετά αθώο τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τις θερμίδες. Η μόνη δυσκολία είναι να επιλέξουμε γεύση ζελέ που να μην είναι ιδιαίτερα έντονη ώστε να μη ματαιώνει το βασικό συστατικό μας, το καρπούζι.
    Σας ευχαριστώ επίσης για το σχόλιο σας.
    #
    Σχόλιο από vasiliki ver, 11-7-11  
    Ευχαριστώ για την παραλλαγή!!Μπορούμε να βάλουμε ζελέ με άρωμα βερύκοκο πιστεύω πως θα του ταιριάζει ή φύλλα ζελέ χωρίς άρωμα!!!
    #
    Σχόλιο από eliza04, 14-7-12  
    Νοστιμοτατο!Έβαλα λίγοτερη ζάχαρηγιατί το καρπούζι μου ήταν αρκετά γλυκο, νομίζω θα ήταν ωραίο και σαν γρανίτα στο ποτήρι! Ευχαριστούμε πολύ!
    #
    Σχόλιο από vasiliki ver, 14-7-12  
    Ευχαριστώ πολύ eliza04 ,χαίρομαι που σου άρεσε το ελαφρύ παγωτάκι,γι αυτό λέω πως είναι σαν σορμπέ-γρανίτα!
    καλή επιτυχία στον διαγωνισμό:-)
    #
    Σχόλιο από vasiliki ver, 4-9-13  
    Ναι Αδαμαντία,μπορείς να το φτιάξεις και με λευκή ζάχαρη.
    Καλή επιτυχία!
    #
    Σχόλιο από zefel, 28-6-16  
    Πολύ καλό και δροσερό. Ότι έπρεπε για το καρπούζι που δεν βγήκε τόσο νόστιμο

    1 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από Adamantia 88, 8-8-13  
    γινεται και με άσπρη ζάχαρη?

    1 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από ArisA, 8-7-11  
    Καλησπέρα σας. Την έχετε δοκιμάσει τη συνταγή;
    Αν αντί λεμονιού χρησιμοποιούσατε ένα φλιτζακάκι ξινόγαλο και ζελατίνη το οποτέλεσμα θα ήταν τελείως διαφορετικό. Βέβαια αν το θέλετε να μοιάζει περισσότερο με γρανίτα ή σορμπέ αντί για ξινόγαλο βάζετε νερό. Ουσιαστικά ακολουθείτε παρόμοιες οδηγίες όπως αυτές που θα χρησιμοποιούσατε σε ένα ζελέ που είναι της εποχής του κι αυτός και το κάνετε παγωμένο. Γι' αυτό επειδή η ζελατίνη έχει την τάση να γλιτσιάζει δημιουργώντας κρούστα πάγου μόλις βγάλετε απ' την κατάψυξη με το λεπτό μαχαιράκι του βουτύρου την αφαιρείτε όσο μπορείτε προκειμένου να μην αλλοιώσει τη γεύση σας.
    Tη συνταγή που μάς δώσατε εγώ τη θεωρώ βάση για να προσθέσει κάποιος υλικά και να φτιάξει κάτι πολύ καλύτερο γευστικά και πλουσιότερο σε θρεπτικά συστατικά.

    Σχετικά άρθρα

    Σωστή διατροφή στις καλοκαιρινές διακοπές
    Διακοπές σημαίνει χαλάρωση, ξεκούραση, αλλαγή παρα...
    Βιταμίνες Β' μέρος
    Αφού είδαμε τις υδατοδιαλυτές βιταμίνες στο πρ...
    Απώλεια βάρους μετά το καλοκαίρι
    Μετά το τέλος του καλοκαιριού, ήρθε η ώρα να ασχολ...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης ...
    Βιταμίνες Α' μέρος
    Οι βιταμίνες είναι μη θερμιδικές ουσίες, ο...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    ΓΛΥΚΑ
    Ένα βιβλίο 94 αγαπημένων συνταγών, του/της AMI
    Παγωτά
    Ένα βιβλίο 17 αγαπημένων συνταγών, του/της JulieVaiopoulou
    light
    Ένα βιβλίο 2 αγαπημένων συνταγών, του/της deme2008
    4 υλικα
    Ένα βιβλίο 93 αγαπημένων συνταγών, του/της melinaki_ilias
    Παγωτά-Καλοκαιρινα
    Ένα βιβλίο 64 αγαπημένων συνταγών, του/της tasa.x