Παγωτό με ρούμι και σταφίδες

Bαθμολογία: 4
       
 
1 ψήφοι
,

Περιγραφή

Ένα αλλιώτικο παγωτό...
Παγωτό με ρούμι και σταφίδες

Τι χρειαζόμαστε:

  • 120 γρ. σταφίδες
  • 100 ml ρούμι
  • 250 ml πλήρες γάλα
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 2 μέτρια αυγά
  • 450 ml κρέμα γάλακτος
Στα γρήγορα
Εποχιακά: Καλοκαιρινή
Μέθοδος: Κατσαρόλας
Φτιάχνει: περίπου 1 κιλό παγωτό
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Βάζουμε σ' ένα μπωλ το ρούμι και τις σταφίδες και το αφήνουμε όλο το βράδυ σκεπασμένο.
  2. Ζεσταίνουμε το γάλα σ' ένα κατσαρολάκι και παράλληλα χτυπάμε τη ζάχαρη με τ' αυγά στο μίξερ.
  3. Αδειάζουμε σιγά σιγά το ζεστό γάλα στο μείγμα των αυγών κι ανακατεύουμε συνέχεια.
  4. Αδειάζουμε μετά το μείγμα αυτό στο κατσαρολάκι και το ζεσταίνουμε, προσέχοντας να μη βράσει, ανακατεύοντας μέχρι να πετύχουμε μια παχύρευστη υφή.
  5. Το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
  6. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος κι ανακατεύουμε ελαφρά. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 12 ώρες.
  7. Ρίχνουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή και όταν αρχίσει να παγώνει, προσθέτουμε το ρούμι με τις σταφίδες.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν δεν έχετε παγωτομηχανή, μόλις είναι έτοιμο το μείγμα, το βάζετε στην κατάψυξη και κατα διαστήματα το βγάζετε για να το ανακατέψετε (κάθε μία ώρα περίπου για 3-4 φορές). Λίγο πριν παγώσει προσθέτετε το ρούμι με τις σταφίδες.

Διατροφή χωρίς γλουτένη

Για να γίνει η συνταγή ασφαλής για αυτούς που ακολουθούν τη διατροφή χωρίς γλουτένη κάντε τα εξής:

  • σιγουρευτείτε για τις σταφίδες και την κρέμα.

Σχετικές συνταγές

    6 Όλα

    #
    Σχόλιο από VeZReVouLiS, 14-6-12  
    Θέλω να ρωτήσω κάτι...
    Μου έχει ζητήσει ο κουμπάρος μου να του φτιάξω παγωτό Μάνγκο με ρούμι και σταφίδες. Είδα το δικό σου παγωτό και θέλω να σε ρωτήσω πως μπορώ να φτιάξω τη συγκεκριμένη συνταγή με βάση τη δική σου φυσικά.
    Επίσης κάτι τελευταίο... υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο ρούμι που μπορείς να βάλεις; επειδή δεν ξέρω μπορείς να μου προτείνεις μάρκες;
    Ευχαριστώ
    #
    Σχόλιο από karavour, 14-6-12  
    Γεια. Δεν υπάρχει συγκεκριμένη μάρκα ρούμι. Μπορείς να βάλεις όποιο θελεις και όποιο τραβάει η τσέπη σου. Υπάρχουν από πολύ φτηνά, ως πανάκριβα τα οποία βέβαια έχουν πολύ φίνα και ντελικάτη γεύση, αλλά δεν ξέρω αν αξίζει. Τώρα, όσο για το μπάνγκο, δυστυχώς δεν μπορώ να σε βοηθήσω, γιατί δεν έχω κάνει ποτέ παγωτό μάγκο με φρέσκο φρούτο. Δεν μπορώ να σου πω δηλαδή απλά πρόσθεσε μάνγκο, γιατί πρέπει να είσαι ακριβής με τις αναλογίες για να βγει καλό το παγωτό. Αυτό που θα έκανα όμως για σίγουρη επιτυχία αν το επιχειρούσα, είναι να κατέβαινα στην Αθηνάς στα μπαχαρτζίδικα (ξέρεις, μπαχάρ κλπ) όπου νομίζω ότι έχουν εσάνς απ'όλα τα αρωματα και θα έπαιρνα εσάνς μάνγκο. Θα εβαζα μερικές σταγόνες στη συνταγή αυτή και βουαλά. Το έχω κάνει με άλλες εσάνς, γιατί όχι και με μάγκο?
    #
    Σχόλιο από VeZReVouLiS, 15-6-12  
    Αχαααααααά...
    Αυτό με το εσάνς ομολογώ ότι δεν το ήξερα!!! Θα το δώσω μια προσπάθεια και έτσι... Βασικά αντί για φρέσκο φρούτο έλεγα να έβαζα χυμό (νέκταρ) μάνγκο γιατί για φρούτο δεν βρίσκεις και εύκολα... απλά αυτό που με μπερδεύει με τον χυμό, είναι σε ποιό σημείο θα το βάλω και αν θα πρέπει να κόψω κάτι άλλο ή να το ελαττώσω.. Αλλά είναι στα todo μου και μόλις το κάνω είτε με μάνγκο, είτε χωρίς θα επιστρέψω για βαθμολογία!!! Ευχαριστώ!! :D
    #
    Σχόλιο από sbairaktari, 30-6-13  
    kalispera poly wraia syntagi k poly wraia idea gia prwtotypo pagwto!!!
    egw evgala ta 100 gr zaxaris k evala meli giati to meli voitha na min pagwnei me krystalakia k toy dinei wraia yfi. epsaxa gia pagwto mangko k vrika mia poly apli.ylika 2 ώριμα μάνγκο
    284 γρ κρέμα γάλακτος
    125 γρ ζάχαρη άχνη,κοσκινισμένη
    χυμός 2 λεμονιών
    ektelesh
    Κόψτε στη μέση κατά μήκος τα μάνγκο,αφαιρέστε τη σάρκα και πετάξτε τα κουκούτσια.Βάλτε τη σάρκα στο μπλέντερ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και πολτοποιήστε τα.Τοποθετήστε τα σε παγωτιέρα,και βάλτε τη στην κατάψυξη για 2 ώρες.Βγάλτε το από την κατάψυξη,χτυπήστε το καλά και ξαναπαγώστε το μέχρι να πήξει.Μεταφέρετέ το στο ψυγείο 30 λεπτά πριν το σερβίρισμα για να μαλακώσει.Σερβίρετε σε παγωμένα μπωλ.good luck k ey
    #
    Σχόλιο από Ginger, 2-7-13  
    Να ρωτήσω, την κρέμα τη ρίχνουμε μέσα χωρίς να την έχουμε χτυπήσει, σωστά; Και κάτι ακόμα: το μείγμα γάλακτος το ζεσταίνουμε μέχρι να γίνει μια αραιή κρέμα;
    #
    Σχόλιο από karavour, 2-7-13  
    ναι, την κρέμα γάλακτος τη ρίχνουμε χωρίς να τη χτυπήσουμε.
    Το μείγμα γάλακτος είναι μια ελαφρυά custard cream, οπότε απλώς περιμένουμε να πήξει, όχι όμως σαν κρέμα, λίγο παχύρευστο να γίνει. Όταν όμως ρίξουμε την κρέμα γάλακτος θα ξαναγίνει αραιό, δε μας νοιάζει αυτό.

    4 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από karavour, 14-6-12  
    Γεια. Δεν υπάρχει συγκεκριμένη μάρκα ρούμι. Μπορείς να βάλεις όποιο θελεις και όποιο τραβάει η τσέπη σου. Υπάρχουν από πολύ φτηνά, ως πανάκριβα τα οποία βέβαια έχουν πολύ φίνα και ντελικάτη γεύση, αλλά δεν ξέρω αν αξίζει. Τώρα, όσο για το μπάνγκο, δυστυχώς δεν μπορώ να σε βοηθήσω, γιατί δεν έχω κάνει ποτέ παγωτό μάγκο με φρέσκο φρούτο. Δεν μπορώ να σου πω δηλαδή απλά πρόσθεσε μάνγκο, γιατί πρέπει να είσαι ακριβής με τις αναλογίες για να βγει καλό το παγωτό. Αυτό που θα έκανα όμως για σίγουρη επιτυχία αν το επιχειρούσα, είναι να κατέβαινα στην Αθηνάς στα μπαχαρτζίδικα (ξέρεις, μπαχάρ κλπ) όπου νομίζω ότι έχουν εσάνς απ'όλα τα αρωματα και θα έπαιρνα εσάνς μάνγκο. Θα εβαζα μερικές σταγόνες στη συνταγή αυτή και βουαλά. Το έχω κάνει με άλλες εσάνς, γιατί όχι και με μάγκο?
    #
    Σχόλιο από VeZReVouLiS, 15-6-12  
    Αχαααααααά...
    Αυτό με το εσάνς ομολογώ ότι δεν το ήξερα!!! Θα το δώσω μια προσπάθεια και έτσι... Βασικά αντί για φρέσκο φρούτο έλεγα να έβαζα χυμό (νέκταρ) μάνγκο γιατί για φρούτο δεν βρίσκεις και εύκολα... απλά αυτό που με μπερδεύει με τον χυμό, είναι σε ποιό σημείο θα το βάλω και αν θα πρέπει να κόψω κάτι άλλο ή να το ελαττώσω.. Αλλά είναι στα todo μου και μόλις το κάνω είτε με μάνγκο, είτε χωρίς θα επιστρέψω για βαθμολογία!!! Ευχαριστώ!! :D
    #
    Σχόλιο από sbairaktari, 30-6-13  
    kalispera poly wraia syntagi k poly wraia idea gia prwtotypo pagwto!!!
    egw evgala ta 100 gr zaxaris k evala meli giati to meli voitha na min pagwnei me krystalakia k toy dinei wraia yfi. epsaxa gia pagwto mangko k vrika mia poly apli.ylika 2 ώριμα μάνγκο
    284 γρ κρέμα γάλακτος
    125 γρ ζάχαρη άχνη,κοσκινισμένη
    χυμός 2 λεμονιών
    ektelesh
    Κόψτε στη μέση κατά μήκος τα μάνγκο,αφαιρέστε τη σάρκα και πετάξτε τα κουκούτσια.Βάλτε τη σάρκα στο μπλέντερ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και πολτοποιήστε τα.Τοποθετήστε τα σε παγωτιέρα,και βάλτε τη στην κατάψυξη για 2 ώρες.Βγάλτε το από την κατάψυξη,χτυπήστε το καλά και ξαναπαγώστε το μέχρι να πήξει.Μεταφέρετέ το στο ψυγείο 30 λεπτά πριν το σερβίρισμα για να μαλακώσει.Σερβίρετε σε παγωμένα μπωλ.good luck k ey
    #
    Σχόλιο από karavour, 2-7-13  
    ναι, την κρέμα γάλακτος τη ρίχνουμε χωρίς να τη χτυπήσουμε.
    Το μείγμα γάλακτος είναι μια ελαφρυά custard cream, οπότε απλώς περιμένουμε να πήξει, όχι όμως σαν κρέμα, λίγο παχύρευστο να γίνει. Όταν όμως ρίξουμε την κρέμα γάλακτος θα ξαναγίνει αραιό, δε μας νοιάζει αυτό.

    2 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από VeZReVouLiS, 14-6-12  
    Θέλω να ρωτήσω κάτι...
    Μου έχει ζητήσει ο κουμπάρος μου να του φτιάξω παγωτό Μάνγκο με ρούμι και σταφίδες. Είδα το δικό σου παγωτό και θέλω να σε ρωτήσω πως μπορώ να φτιάξω τη συγκεκριμένη συνταγή με βάση τη δική σου φυσικά.
    Επίσης κάτι τελευταίο... υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο ρούμι που μπορείς να βάλεις; επειδή δεν ξέρω μπορείς να μου προτείνεις μάρκες;
    Ευχαριστώ
    #
    Σχόλιο από Ginger, 2-7-13  
    Να ρωτήσω, την κρέμα τη ρίχνουμε μέσα χωρίς να την έχουμε χτυπήσει, σωστά; Και κάτι ακόμα: το μείγμα γάλακτος το ζεσταίνουμε μέχρι να γίνει μια αραιή κρέμα;

    0 Παραλλαγές

    Σχετικά άρθρα

    Συμβουλές για τη διατροφή των παιδιών το καλοκαίρι
    Καθώς οι καύσωνες και οι υψηλές θερμοκρασίες βρίσκ...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης ...
    Τρόποι μαγειρέματος αυγών
    Τρόποι μαγειρέματος, λοιπόν, (και όχι απλώς συν...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...

    Σχετικές οδηγίες

    Παγωτό με φαντασία
    Προστέθηκε από Phoebe
    5
           
           
    (12)

    Τη συνταγή προτείνουν:

    ΓΛΥΚΑ ΨΥΓΕΙΟΥ
    Ένα βιβλίο 23 αγαπημένων συνταγών, του/της tigannita
    zaxaroplastikh
    Ένα βιβλίο 114 αγαπημένων συνταγών, του/της voula 64
    παγωτα
    Ένα βιβλίο 60 αγαπημένων συνταγών, του/της toniadimitropoulou
    Παγωτά-γρανίτες
    Ένα βιβλίο 55 αγαπημένων συνταγών, του/της lianaki