Παγωτό με ρούμι και σταφίδες
Ένα αλλιώτικο παγωτό...
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν δεν έχετε παγωτομηχανή, μόλις είναι έτοιμο το μείγμα, το βάζετε στην κατάψυξη και κατα διαστήματα το βγάζετε για να το ανακατέψετε (κάθε μία ώρα περίπου για 3-4 φορές). Λίγο πριν παγώσει προσθέτετε το ρούμι με τις σταφίδες.
Υλικά
-
120 γρ. σταφίδες
-
100 ml ρούμι
-
250 ml πλήρες γάλα
-
100 γρ. ζάχαρη
-
2 μέτρια αυγά
-
450 ml κρέμα γάλακτος
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε σ' ένα μπωλ το ρούμι και τις σταφίδες και το αφήνουμε όλο το βράδυ σκεπασμένο.
-
2
Ζεσταίνουμε το γάλα σ' ένα κατσαρολάκι και παράλληλα χτυπάμε τη ζάχαρη με τ' αυγά στο μίξερ.
-
3
Αδειάζουμε σιγά σιγά το ζεστό γάλα στο μείγμα των αυγών κι ανακατεύουμε συνέχεια.
-
4
Αδειάζουμε μετά το μείγμα αυτό στο κατσαρολάκι και το ζεσταίνουμε, προσέχοντας να μη βράσει, ανακατεύοντας μέχρι να πετύχουμε μια παχύρευστη υφή.
-
5
Το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
-
6
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος κι ανακατεύουμε ελαφρά. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 12 ώρες.
-
7
Ρίχνουμε το μείγμα στην παγωτομηχανή και όταν αρχίσει να παγώνει, προσθέτουμε το ρούμι με τις σταφίδες.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (6)