Παγωτό μερέντα
Παγωτό με Μερέντα. Η αγαπημένη γεύση όλων των παιδιών!
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε περισσότερη Μερέντα. Καλό είναι όμως συνέχεια να δοκιμάζουμε το μείγμα μας για να δούμε αν για τα γούστα μας χρειάζεται περισσότερο. Έτσι θα αποφύγουμε ένα παγωτό που θα μας λιγώνει.
Υλικά
-
500 ml φυτική σαντιγύ
-
200 ml ζαχαρούχο γάλα
-
150 ml γάλα
-
150 γρ γλυκόζη
-
150 γρ ζάχαρη
-
3 αυγά
-
1 κάψουλα βανιλίνη
-
5 γεμάτες κουταλιές της σούπας μερέντα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζουμε το ζαχαρούχο με το γάλα, την γλυκόζη και την ζάχαρη.
-
2
Χτυπάμε τα αυγά με την βανίλια να αφρατέψουν.
-
3
Προσθέτουμε το μείγμα του ζαχαρούχου στα αυγά και χτυπάμε μέχρι ο κάδος να είναι κρύος.
-
4
Προσθέτουμε την μερέντα και ανακατεύουμε καλά.
-
5
Χτυπάμε την φυτική σε σαντιγύ και την προσθέτουμε στο μείγμα.
-
6
Τοποθετούμε σε τάπερ χωρητικότητας 2 λίτρων και αφήνουμε στην κατάψυξη για μια νύχτα.
Σχόλια (6)