Παγωτό Μωσαϊκό
Μία εύκολη συνταγή για παγωτό, με γεύση που θυμίζει κάτι από την παιδική μας ηλικία, το γνωστό μωσαϊκό!
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε να σερβίρετε με τρούφα σοκολάτας και καρύδια!
Υλικά
-
1 κουτί Μόρφατ
-
1 κουτί γάλα εβαπορέ
-
1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
-
200 γρ. κουβερτούρα
-
1 κ.σ. κακάο
-
1 βανίλια
-
2-3 κ.σ. κονιάκ
-
1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Λιώνουμε την κουβερτούρα μπεν-μαρί και την αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
-
2
Χτυπάμε στο μίξερ τη μόρφατ, μέχρι να διογκωθεί και μετά σιγά σιγά ρίχνουμε το ζαχαρούχο και το εβαπορέ.
-
3
Ρίχνουμε στο μείγμα την κουβερτούρα, τη βανίλια, το κακάο και το κονιάκ και ανακατεύουμε καλά.
-
4
Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για λίγη ώρα και όταν έχει κρυώσει αρκετά το ρίχνουμε στην παγωτομηχανή.
-
5
Προς το τέλος, όταν είναι έτοιμο, κόβουμε τα πτι-μπερ σε μικρά κομματάκια, τα ραντίζουμε με λίγο κονιάκ και τα ρίχνουμε στο παγωτό, αφήνοντας την παγωτομηχανή να τα ανακατέψει για λίγη ώρα.
-
6
Τοποθετούμε το μείγμα στην κατάψυξη.
Σχόλια