Παγωτό παρφέ τούρτα
Μια πεντανόστιμη τούρτα παγωτό που θα κλέψει καρδιές.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή είναι από βιβλίο συνταγών της Βέφας.
Υλικά
-
2 κούπες κρέμα γάλακτος
-
1/4 κ. γλ. βανίλια ή εσανς πικραμύγδαλου
-
2 κούπες ζάχαρη άχνη
-
10 πτι μπερ
-
3 κ.σ. Grand Marnier
-
8 κροκάδια
-
5 ασπράδια
-
100 γρ. κουβερτούρα σε κόκκους
-
1 κούπα καρύδια χοντροκομμένα
-
1/2 κούπα κερασάκια γλασέ ή μαρασκίνο σε τέταρτα
-
καραμελωμένα καρύδια και κερασάκια μαρασκίνο για στόλισμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με 4 κουταλιές από τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια, να πήξει και να αφρατέψει.
-
2
Σπάμε τα πτι μπερ και τα ραντίζουμε με το Grand Marnier.
-
3
Χτυπάμε χωριστά τα κροκάδια με τη μισή από την υπόλοιπη ζάχαρη να πήξουν και ξεχωριστά τα ασπράδια με την υπόλοιπη άχνη σε μαρέγκα απαλή.
-
4
Ανακατεύουμε απαλά τα χτυπημένα κροκάδια με τη σαντιγύ και στη συνέχεια προσθέτουμε τη μαρέγκα προσεκτικά να μη ξεφουσκώσει.
-
5
Ρίχνουμε τα μπισκότα, τα χοντροκομμένα καρύδια και τα κερασάκια σε τέταρτα, ανακατεύουμε απαλά, να πάνε παντού.
-
6
Αδειάζουμε σε κουμπωτή φόρμα με διάμετρο 25 εκ. και βάζουμε στην κατάψυξη.
-
7
Όταν πρόκειται να σερβίρουμε, αφαιρούμε τη στεφάνη και μεταφέρουμε το παγωτό σε πιατέλα.
-
8
Στολίζουμε με καραμελωμένα καρύδια, κερασάκια μαρασκίνο ή και με τρούφα σοκολάτας αν έχουμε.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια