Παγωτό παρφέ
Λίγα μυστικά ακόμα
Τη συνταγή την έχω χρόνια από περιοδικό και είναι του Παυλίδη.
Υλικά
-
200 γρ. σοκολάτα λιωμένη
-
30 γρ. μέλι
-
150 γρ. ζάχαρη
-
50 γρ. νερό
-
500 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε παχύρευστη μορφή
-
2 βανίλιες
-
2 κ.σ. κονιάκ
-
αμύγδαλα καβουρδισμένα όσο θέλουμε
-
σταγόνες σοκολάτας όσο θέλουμε
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Bάζουμε στη κατσaρόλα τη ζάχαρη με το νερό να βράσουν για 2΄περίπου να γίνει σάν σιρόπι, όχι παραπάνω και ξεπεράσει του 120 βαθμούς.
-
2
Στο μεταξύ χτυπάμε τους κρόκους με τις βανίλιες καλά.
-
3
Κατεβάζουμε το σιροπι από τη φωτιά, ρίχνουμε το μέλι και το κονιάκ και το προσθέτουμε στούς κρόκους σιγά σιγά συνεχίζοντας το χτύπημα.
-
4
Το χτυπάμε μέχρι να φουκώσει και να ασπρίσει, προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα και τέλος τη κρέμα ανακατεύοντας σιγά.
-
5
Το βάζουμε σε μεταλικό κουτί πασπαλίζουμε με τη σοκολάτα και τα αμύγδαλα, και κατάψυξη.
Σχόλια (5)