κύρια φωτογραφία συνταγής Παγωτό παρφέ
anna1973
anna1973 @cook_8453043

Λίγα μυστικά ακόμα

Τη συνταγή την έχω χρόνια από περιοδικό και είναι του Παυλίδη.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 200 γρ. σοκολάτα λιωμένη
  2. 30 γρ. μέλι
  3. 150 γρ. ζάχαρη
  4. 50 γρ. νερό
  5. 500 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε παχύρευστη μορφή
  6. 2 βανίλιες
  7. 2 κ.σ. κονιάκ
  8. αμύγδαλα καβουρδισμένα όσο θέλουμε
  9. σταγόνες σοκολάτας όσο θέλουμε

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Bάζουμε στη κατσaρόλα τη ζάχαρη με το νερό να βράσουν για 2΄περίπου να γίνει σάν σιρόπι, όχι παραπάνω και ξεπεράσει του 120 βαθμούς.

  2. 2

    Στο μεταξύ χτυπάμε τους κρόκους με τις βανίλιες καλά.

  3. 3

    Κατεβάζουμε το σιροπι από τη φωτιά, ρίχνουμε το μέλι και το κονιάκ και το προσθέτουμε στούς κρόκους σιγά σιγά συνεχίζοντας το χτύπημα.

  4. 4

    Το χτυπάμε μέχρι να φουκώσει και να ασπρίσει, προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα και τέλος τη κρέμα ανακατεύοντας σιγά.

  5. 5

    Το βάζουμε σε μεταλικό κουτί πασπαλίζουμε με τη σοκολάτα και τα αμύγδαλα, και κατάψυξη.

Αντιδράσεις

Σχόλια (5)

mitsaki
mitsaki @cook_8452373
Γεια σας.Δεν χρειάζεται άλλο χτύπημα αφότου μπει στην κατάψυξη;

Από

anna1973
anna1973 @cook_8453043
στις
μου αρεσει η χλιδη και η καλοπεραση!!!
Δες περισσότερα