κύρια φωτογραφία συνταγής Παγωτό σοκολάτα με καραμελωμένα αμύγδαλα
Nopy
Nopy @cook_8503449
,

Πολύ εύκολο παγωτό με λίγα υλικά και εξαιρετικό αποτέλεσμα !

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

2 λίτρα
  1. 1 κουτί κρέμα γάλακτος για σαντιγί και παγωτά (Kre Torre ή μόρφατ αν δεν βρείτε)
  2. 1 φλιτζάνι ψημένα και σπασμένα αμύγδαλα
  3. 1 σιρόπι καραμέλας (υπάρχουν έτοιμα στα μάρκετ)
  4. 2 γάλατα εβαπορέ

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Λιώνουμε την κουβερτούρα με το μισό εβαπορέ σε μπεν-μαρί ανακατεύοντας συνεχώς και την αφήνουμε να κρυώσει.

  2. 2

    Αν δεν έχουμε σκεύος μπεν-μαρί βράζουμε σε μια κατσαρόλα νερό και βάζουμε μέσα ένα τάπερ με το γάλα και τη σοκολάτα να επιπλέει και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να γίνει κρέμα.

  3. 3

    Σε ένα άλλο σκεύος ρίχνουμε πάνω στα αμύγδαλα μια κουταλιά της σούπας σιρόπι καραμέλας και ανακατεύουμε.

  4. 4

    Στο μίξερ χτυπάμε αρχικά την κρέμα γάλακτος μέχρι να αφρατέψει και στη συνέχεια προσθέτουμε το ζαχαρούχο και το υπόλοιπο εβαπορέ συνεχίζοντας πάντα το χτύπημα μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

  5. 5

    Προσθέτουμε τα καραμελωμένα αμύγδαλα με ένα κουτάλι και στη συνέχεια προσεκτικά και την κρέμα σοκολάτας που έχουμε αφήσει να κρυώσει ανακατεύοντας απαλά.

  6. 6

    Τοποθετούμε το παγωτό στην κατάψυξη και περιμένουμε 2-3 ώρες να κρυώσει.

Αντιδράσεις

Σχόλια

Ματίνα Σ.
Ματίνα Σ. @cook_8499074
Υπέροχο!!!!!!! Η οικογένεια ενθουσιάστηκε. Πέντε πηρουνάκια από μένα. Ανεβάζω και φωτογραφία.

Από

Nopy
Nopy @cook_8503449
στις
,

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα