Παγωτό σοκολάτα με καραμελωμένα αμύγδαλα
Πολύ εύκολο παγωτό με λίγα υλικά και εξαιρετικό αποτέλεσμα !
Υλικά
-
1 κουτί κρέμα γάλακτος για σαντιγί και παγωτά (Kre Torre ή μόρφατ αν δεν βρείτε)
-
200 γρ. κουβερτούρα
-
1 φλιτζάνι ψημένα και σπασμένα αμύγδαλα
-
1 σιρόπι καραμέλας (υπάρχουν έτοιμα στα μάρκετ)
-
2 γάλατα εβαπορέ
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Λιώνουμε την κουβερτούρα με το μισό εβαπορέ σε μπεν-μαρί ανακατεύοντας συνεχώς και την αφήνουμε να κρυώσει.
-
2
Αν δεν έχουμε σκεύος μπεν-μαρί βράζουμε σε μια κατσαρόλα νερό και βάζουμε μέσα ένα τάπερ με το γάλα και τη σοκολάτα να επιπλέει και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να γίνει κρέμα.
-
3
Σε ένα άλλο σκεύος ρίχνουμε πάνω στα αμύγδαλα μια κουταλιά της σούπας σιρόπι καραμέλας και ανακατεύουμε.
-
4
Στο μίξερ χτυπάμε αρχικά την κρέμα γάλακτος μέχρι να αφρατέψει και στη συνέχεια προσθέτουμε το ζαχαρούχο και το υπόλοιπο εβαπορέ συνεχίζοντας πάντα το χτύπημα μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
-
5
Προσθέτουμε τα καραμελωμένα αμύγδαλα με ένα κουτάλι και στη συνέχεια προσεκτικά και την κρέμα σοκολάτας που έχουμε αφήσει να κρυώσει ανακατεύοντας απαλά.
-
6
Τοποθετούμε το παγωτό στην κατάψυξη και περιμένουμε 2-3 ώρες να κρυώσει.
Σχόλια