κύρια φωτογραφία συνταγής Παγωτό σοκολάτα των παιδικών χρόνων

Παγωτό σοκολάτα των παιδικών χρόνων

20 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
bibliofagos
bibliofagos @cook_8481412

Η συνταγή είναι του Νικ.Τσελεμεντέ που για τις μαμάδες μας ήταν σχεδόν ημίθεος και σημείο αναφοράς. Αυτό το παγωτό με πάει κατ' ευθείαν στα παιδικά μου καλοκαίρια.

Λίγα μυστικά ακόμα

Δίνω τη συνταγή όπως την έχει και τη φτιάχνει η μαμά μου. Την έχω φτιάξει δύο φορές και έχω να προσθέσω το εξήςστο βήμα 4 περιμένοντας το μείγμα να ¨δέσει" φοβήθηκα μήπως κολλήσει στον πάτο και πάρει άσχημη μυρωδιά. Για το λόγο αυτό δεν το άφησα πολύ ώρα μέχρι να δέσει. Όταν το έβαλα στο μπωλ ήταν αρκετά ρευστό. Παρόλ' αυτά συνέχισα τη διαδικασία με τα χτυπήματα και το αποτέλεσμα και τις δύο φορές ήταν εξαιρετικό.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 2 φλ. τσαγιού γάλα πλήρες
  2. 1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρη
  3. 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  4. 5 κρόκους από αυγά large
  5. 1 φλ.τσαγιού κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια
  6. 2 βανίλιες

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ρίχνετε το γάλα και την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι και τα αφήνετε σε μέτρια φωτιά να ζεσταθούν χωρίς να πάρουν βράση.

  2. 2

    Κατεβάζετε το κατσαρολάκι από τη φωτιά, ρίχνετε μέσα την σοκολάτα και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει καλά.

  3. 3

    Χτυπάτε στο μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη για μερικά λεπτά μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη και να αφρατέψει το μείγμα. Ζεσταίνετε το μείγμα προσθέτοντάς του λίγο από το σοκολατί μείγμα ανακατεύοντας καλά. Μόλις έχει ζεσταθεί όμορφα το μείγμα των αυγών το προσθέτετε στο υπόλοιπο μείγμα σοκολάτας.

  4. 4

    Βάζετε το κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και αφήνετε να ζεσταθεί και να "δέσει" χωρίς όμως να πάρει βράση.

  5. 5

    Βάζετε το μείγμα σε μεταλλικό μπωλ και το αφήνετε 1 ώρα στην κατάψυξη. Το βγάζετε, το χτυπάτε μέσα στο μπωλ που είναι με μίξερ χειρός και το ξαναβάζετε στην κατάψυξη. Επαναλαμβάνετε την διαδικασία άλλες δύο φορές. Το αφήνετε στην κατάψυξη να παγώσει καλά. Καλύτερα μέχρι την επόμενη μέρα.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

bibliofagos
bibliofagos @cook_8481412
στις