Παγωτό σοκολάτας της Χωριάτισσας
Εύκολο σπιτικό παγωτό σοκολάτας
Λίγα μυστικά ακόμα
Βγάζουμε για 5-10 λεπτά να μαλακώσει λίγο για να σερβίρουμε Καλύτερα να φαγωθεί την επόμενη μέρα
Υλικά
-
1 κουτί ζαχαρούχο 400 γρ.
-
1 φλυντζάνι τσαγιού φρέσκο γάλα
-
ελάχιστο αλάτι
-
βανίλια
-
400 γρ. κρέμα γάλακτος
-
100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζετε τη σοκολάτα κουβερτούρα στο φούρνο μικροκυμάτων σε ένα πιάτο για δύο λεπτά
-
2
Αναμιγνύετε όλα τα υλικά εκτός από τη σοκολάτα και ανακατεύετε με το μίξερ
-
3
Προσθέτε τη σοκολάτα και ανακατεύετε με το μίξερ καλά
-
4
Βάζετε στο τάπερ ή το μεταλλικό κουτί το μείγμα
-
5
Το βάζετε στην κατάψυξη ψηλά
-
6
Όταν παγώσει στις άκρες (περίπου 2 δάκτυλα) και έχει γίνει κάπως πηχτό το μείγμα το βγάζουμε και το χύνουμε σε παγωμένο μπώλ
-
7
Το χτυπάμε με το μίξερ γρήγορα για να αφρατέψει
-
8
Το βάζουμε πίσω στο κουτί αμέσως για να μη λιώσει και κάνει κρυστάλλους
-
9
Αφήνουμε να παγώσει εντελώς
Σχόλια (3)