Παγωτό στρατσιατέλα 2
Απολαυστικό παγωτό
Λίγα μυστικά ακόμα
Η συνταγή είναι απο μία ιταλίδα φίλη μου
Υλικά
-
600 ml γάλα
-
100 γραμμάρια νιφάδες σοκολάτας
-
250 γραμμάρια ζαχαρη
-
250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
-
1 κουταλάκι εσάνς βανίλιας ή βανίλια σκόνη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα τη ζάχαρη και την κρέμα
-
2
Λίγο πριν φτάσει σε σημείο βρασμού ή στους 85 βαθμούς κελσίου αποσύρουμε απο τη φωτιά
-
3
Προσθέτουμε τη βανίλια και αφήνουμε να κρυώσει
-
4
Στη συνεχεια το βάζουμε στο ψυγείο για μια με δύο ώρες,
-
5
Συνεχίζουμε με την παγωτοηχανή ή αν δεν έχουμε βάζουμε το μείγμα στην κατάψυξη και το χτυπάμε καθε μία ώρα για 4 φορές
-
6
Προσθέτουμε την σοκολάτα στο τελευταίο χτύπημα ή όταν τελειώσει το πρόγραμμά της η παγωτομηχανή.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (2)