Παγωτό Στρατσιατέλα
Ωραίο σπιτικό παγωτό.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η τριμμένη κουβερτούρα του πάει πιο πολύ από τις σταγόνες. Αν βάλετε σταγόνες καλύτερα να βάλετε 2 σακουλάκια για να είναι πιο πλούσια η γεύση.
Υλικά
-
2 σακουλάκια σαντιγύ σε σκόνη με γεύση βανίλια
-
400 γρ. φρέσκο γάλα
-
1 κρέμα γάλακτος των 200ml
-
1 κουβερτούρα τριμμένη ή 1 σακουλάκι σταγόνες
-
Πουράκια για την διακόσμηση (προαιρετικά)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βάζω στο μίξερ το φρέσκο γάλα και τη σαντιγύ σε σκόνη και τα χτυπάω για περίπου 5 με 7 λεπτά.
-
2
Προσθέτω το ζαχαρούχο και την κρέμα γάλακτος και συνεχίζω το χτύπημα.
-
3
Μόλις το μίγμα ανακατευτεί καλά ρίχνω την κουβερτούρα και το χτυπάω για ακόμα 2 λεπτά.
-
4
Το βάζω σε ένα μπόλ και αμέσως στην κατάψυξη. Το αφήνω για 4 με 5 ώρες μέχρι να παγώσει καλά.
-
5
Το παγωτό μας είναι έτοιμο. Μπορούμε να διακοσμήσουμε με πουράκια.
Σχόλια (68)