κύρια φωτογραφία συνταγής Παγωτό της Γιαγιάς
afratoula
afratoula @cook_8450114

Αυτό το πάγωτό το έφτιαχνε η γιαγιά μου. Είναι πολύ γευστικό , παχυντικό και εύκολο. Τα παιδιά μου το λατρεύουν.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η γιαγία μου μετά το πρώτο ολικό χτύπημα, το έβαζε στο ψυγείο 2-3 ώρες να κρυώσει και μετά το ξαναχτύπαγε για να είναι πιο αφράτο. Εγώ επειδή βαριέμαι το χτυπάω μια φορά μόνο και μετά το παγώνω. Ευχαριστούμε την Mατίνα Σ. για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

2kgr παγωτό
  1. 2 τενεκεδάκια φυτική σαντιγύ morfat
  2. 4 κουτάκια ζαχαρούχο γάλα
  3. 10 κουταλιές κακάο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάμε πρώτα τα 2 κουτιά μόρφατ για 40 λεπτά περίπου

  2. 2

    Μέχρι να αφρατέψουν (αν έχετε μίξερ τότε και σε 15 λεπτά έχει αφρατέψει).

  3. 3

    Ρίχνουμε τα ζαχαρούχα

  4. 4

    Και χτυπάμε για άλλα 15 λεπτά μέχρι να ανακατευτούν καλά.

  5. 5

    Λιώνουμε σε κατσαρολάκι με λίγο νερό το κακάο και το προσθέτουμε στο μίξερ. Αν θέλουμε μπορούμε να ρίξουμε κουβερτούρα σε σταγόνες ή μπισκότα αντί για κακάο. Συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι όλα τα υλικά να ανακατευτούν τελείως.

  6. 6

    Σερβίρουμε σε ότι σκεύος θέλουμε να αποθηκεύσουμε το παγωτό και το βάζουμε στην κατάψυξη. Καλή επιτυχία!

Αντιδράσεις

Σχόλια (24)

NTINA
NTINA @cook_8528225
Μια ερωτηση ,δεν κανει κρυσταλους ,με ενα χτυπημα ?Εγω για να το κανω στο σπιτι το χτυπαω τουλαχιστον τρεις φορες μεχρι την επομενη μερα .

Από

afratoula
afratoula @cook_8450114
στις

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα