Παγωτό της Γιαγιάς
Αυτό το πάγωτό το έφτιαχνε η γιαγιά μου. Είναι πολύ γευστικό , παχυντικό και εύκολο. Τα παιδιά μου το λατρεύουν.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η γιαγία μου μετά το πρώτο ολικό χτύπημα, το έβαζε στο ψυγείο 2-3 ώρες να κρυώσει και μετά το ξαναχτύπαγε για να είναι πιο αφράτο. Εγώ επειδή βαριέμαι το χτυπάω μια φορά μόνο και μετά το παγώνω. Ευχαριστούμε την Mατίνα Σ. για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε πρώτα τα 2 κουτιά μόρφατ για 40 λεπτά περίπου
-
2
Μέχρι να αφρατέψουν (αν έχετε μίξερ τότε και σε 15 λεπτά έχει αφρατέψει).
-
3
Ρίχνουμε τα ζαχαρούχα
-
4
Και χτυπάμε για άλλα 15 λεπτά μέχρι να ανακατευτούν καλά.
-
5
Λιώνουμε σε κατσαρολάκι με λίγο νερό το κακάο και το προσθέτουμε στο μίξερ. Αν θέλουμε μπορούμε να ρίξουμε κουβερτούρα σε σταγόνες ή μπισκότα αντί για κακάο. Συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι όλα τα υλικά να ανακατευτούν τελείως.
-
6
Σερβίρουμε σε ότι σκεύος θέλουμε να αποθηκεύσουμε το παγωτό και το βάζουμε στην κατάψυξη. Καλή επιτυχία!
Σχόλια (24)