Παγωτό της Χριστίνας
Την συνταγή την σκέφτηκα όντας 9 μηνών έγκυος και φανατική πολέμιος των λιπαρών!
Λίγα μυστικά ακόμα
Ωραία παραλλαγή του παγωτού αυτού είναι να αφαιρέσουμε το ζελέ και το καυτό νερό και να προσθέσουμε 200 gr κουβερτούρα λιωμένη. Άλλη καλή παραλλαγή είναι να αντικαταστήσουμε το ζελέ και το καυτό νερό με 1 φακελάκι ανθος αραβοσίτου στιγμής (όποια γεύση προτιμάτε) και 1 φλιτζάνι ακόμα Νουνού αναραίωτο Η ζάχαρη μπορεί να αντικατασταθεί με 1 φλιτζάνι φρουκτόζη ή ασπαρτάμη, χωρίς πρόβλημα.
Υλικά
-
1 κουτί Νουνού Light (όχι αραιωμένο)
-
2 αυγά
-
1 φλιτζάνι ζάχαρη
-
1 φακελάκι ζελέ (με γεύση της προτιμησης σας)
-
1 φλιτζανι καυτό νερό
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Διαλύουμε το ζελέ στο καυτό νερό και το αφήνουμε 30 λεπτά να κρυώσει.
-
2
Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών (τα ασπράδια τα πετάμε) με την ζάχαρη για 2-3 λεπτά.
-
3
Έπειτα προσθέτουμε το Νουνού και το ζελέ που έχουμε ετοιμάσει και τα χτυπάμε για 5-6 λεπτά όλα μαζί.
-
4
Βάζουμε το μείγμα στην κατάψυξη. Το αφήνουμε 1 ώρα, το βγάζουμε και το χτυπάμε. Ομοίως και την επόμενη ώρα. Έπειτα το αφήνουμε για τουλάχιστον 6 ώρες και είναι έτοιμο.
Σχόλια (13)