Παγωτό τσουρέκι με σοκολάτα
Η συνταγή είναι του Καλλίδη! Την ειδα στην Μενεγάκη και ως λάτρης του τσουρεκιού την δοκίμασα! Είναι φανταστικό παγωτό!!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Αφήστε 10' εκτός κατάψυξη πρίν το σερβίρετε.
Υλικά
-
1 τσουρέκι
-
2 κονσέρβες φυτική σαντιγί
-
1 1/2 κουτί ζαχαρούχο γάλα
-
4 κ. σ τσιπς ή σταγόνες σοκολάτας
-
Για το σιρόπι
-
1 φλιτζάνι νερό
-
2 κ σ ζάχαρη
-
1/2 κ γλ. σποράκια κακουλέ (κάρδαμωμο)
-
2 σφηνάκια λικέρ μαστίχα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζουμε το νερό μαζί με την ζάχαρη και το κοπανισμένο κακουλέ για 5' σε μέτρια φωτιά.
-
2
Σουρώνω το μείγμα, προσθέτω το λικέρ και αφήνω το αρωματικό σιρόπι να κρυώσει.
-
3
Αφαιρώ την κόρα από το τσουρέκι και το κόβω σε πολύ μικρά κυβάκια.
-
4
Το ραντίζουμε με το σιρόπι μας και ανακατεύουμε απαλά με τα χέρια μας να πάει παντού.
-
5
Χτυπαώ στο μίξερ τη φυτική σαντιγί, μεχρι να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο
-
6
Προσθέτω το ζαχαρούχο γάλα και συνεχιζω το ανακατεμα σε χαμηλή ταχύτητα ή στο χέρι.
-
7
Ρίχνω μέσα στο μείγμα το ψιλοκομμένο τσουρέκι και τα τσιπς σοκολάτας και ανακατευω με μια σπάτουλα. Βάζω στην κατάψυξη.
Σχόλια (10)