Παγωτό τσουρέκι της Δέσποινας
Μια υπέροχη δροσερή πασχαλινή συνταγή που εμπνεύστηκα πέρσι τρώγοντας τσουρέκι με παγωτό καϊμάκι
Υλικά
-
1 ερμόλ (φυτική κρέμα για σαντιγύ)
-
1 εβαπορέ
-
2 κουταλιές λικέρ μαστίχας
-
2 κουταλάκια σαλέπι
-
3 χοντρές φέτες τσουρέκι
-
σάλτσα σοκολάτας
-
340 γρ.σοκολάτα κουβερτούρα
-
1 κούπα κρέμα γάλακτος
-
1/3 κούπας ζάχαρη
-
1/3 κούπας γλυκόζη
-
2 βανίλιες
-
1 κουταλιά σούπας λικέρ καφέ ή αλλα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Το ερμολ και τα γάλατα πρέπει να είναι στο ψυγείο για 24 ώρες.
-
2
Χτυπάμε στο μίξερ το ερμόλ για 10 λεπτά.
-
3
Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και χτυπάμε για άλλα 3 λεπτά
-
4
Παίρνουμε λίγο απο το εβαπορέ και διαλύουμε το σαλέπι. Το ρίχνουμε στον κάδο του μιξερ μαζί με το υπόλοιπο εβαπορέ
-
5
Χτυπάμε να ενωθεί με το υπόλοιπο μείγμα.
-
6
Βάζουμε το μείγμα στην κατάψυξη
-
7
Μετά απο μισή ώρα το βγάζουμε και αφου έχουμε κόψει το τσουρέκι σε μικρά κομματάκια τα προσθέτουμε και ανακατεύουμε
-
8
Ξαναβάζουμε το μείγμα στην κατάψυξη μέχρι να πήξει το παγωτό.
-
9
Σερβίρουμε με σάλτσα σοκολάτας
-
10
Σάλτσα σοκολάταςβάζουμε σε κατσαρόλα την κρέμα, την ζάχαρη και την γλυκόζη και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συχνά
-
11
Κατεβάζουμε απο την φωτιά και ρίχνουμε την σοκολάτα.
-
12
Ανακατεύουμε να ενσωματωθεί.
-
13
Ρίχνουμε την βανίλια και το λικερ και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (4)