κύρια φωτογραφία συνταγής Παγωτό τσουρέκι της Δέσποινας
despinamos
despinamos @cook_8471344
,

Μια υπέροχη δροσερή πασχαλινή συνταγή που εμπνεύστηκα πέρσι τρώγοντας τσουρέκι με παγωτό καϊμάκι

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 1 ερμόλ (φυτική κρέμα για σαντιγύ)
  2. 2 κουταλιές λικέρ μαστίχας
  3. 2 κουταλάκια σαλέπι
  4. 3 χοντρές φέτες τσουρέκι
  5. σάλτσα σοκολάτας
  6. 340 γρ.σοκολάτα κουβερτούρα
  7. 1/3 κούπας ζάχαρη
  8. 1/3 κούπας γλυκόζη
  9. 2 βανίλιες
  10. 1 κουταλιά σούπας λικέρ καφέ ή αλλα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Το ερμολ και τα γάλατα πρέπει να είναι στο ψυγείο για 24 ώρες.

  2. 2

    Χτυπάμε στο μίξερ το ερμόλ για 10 λεπτά.

  3. 3

    Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και χτυπάμε για άλλα 3 λεπτά

  4. 4

    Παίρνουμε λίγο απο το εβαπορέ και διαλύουμε το σαλέπι. Το ρίχνουμε στον κάδο του μιξερ μαζί με το υπόλοιπο εβαπορέ

  5. 5

    Χτυπάμε να ενωθεί με το υπόλοιπο μείγμα.

  6. 6

    Βάζουμε το μείγμα στην κατάψυξη

  7. 7

    Μετά απο μισή ώρα το βγάζουμε και αφου έχουμε κόψει το τσουρέκι σε μικρά κομματάκια τα προσθέτουμε και ανακατεύουμε

  8. 8

    Ξαναβάζουμε το μείγμα στην κατάψυξη μέχρι να πήξει το παγωτό.

  9. 9

    Σερβίρουμε με σάλτσα σοκολάτας

  10. 10

    Σάλτσα σοκολάταςβάζουμε σε κατσαρόλα την κρέμα, την ζάχαρη και την γλυκόζη και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συχνά

  11. 11

    Κατεβάζουμε απο την φωτιά και ρίχνουμε την σοκολάτα.

  12. 12

    Ανακατεύουμε να ενσωματωθεί.

  13. 13

    Ρίχνουμε την βανίλια και το λικερ και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (4)

ka8y
ka8y @cook_8452678
Τα γάλατα τα αδειάζεις σε μια λεκανίτσα να φανταστώ και τα βάζεις στην κατάψυξη ε? Βάζουμε και το ζαχαρούχο και το εβαπορέ?

Από

despinamos
despinamos @cook_8471344
στις
,