Παγωτό

Μαγειρεύτηκε 44 φορές
Sitronella
Sitronella @Sitronella
Καλαμάτα,

Σπιτικό παγωτό που δεν θα καταλάβει κανείς πως το φτιάξατε εσείς. Γίνεται αρκετά εύκολα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αυτή είναι απλώς η βάση. Όπως και στις άλλες παρόμοιες συνταγές, βάλτε τη φαντασία σας να δουλέψει και προσθέστε ό,τι θέλετε.Μπορείτε να βάλετε μερέντα ή κακάο ή νες καφέ ή λιωμένα φρούτα ή ξύσμα λεμονιού... Και εφόσον βγαίνει αρκετή ποσότητα με αυτή τη δόση, μπορείτε να χωρίσετε το μείγμα και να φτιάξετε διάφορες γεύσεις. 

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

445 Minutes
περίπου 2 λίτρα
  1. 2 φάκελα Garni (ή άλλη σαντιγύ σε σκόνη)
  2. 4 1/2 φλ. γάλα (περίπου)
  3. Ό,τι θες για μέσα στο παγωτό (μπισκότα, κομμάτια σοκολάτας, σιρόπι κλπ)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάμε στο μίξερ (ξεκινώντας από το 1 και σταδιακά φτάνουμε στο 3) το garni με 3 φλ. γάλα, για 10' περίπου. Τα βάζουμε με το μπολ στην ψύξη για 30'.

  2. 2

    Το βγάζουμε από την ψύξη, προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα. Γεμίζουμε το άδειο κουτί από το ζαχαρούχο με γάλα και το προσθέτουμε και αυτό. Χτυπάμε με το μιξερ σε μικρή ταχύτητα για 10'.

  3. 3

    Το βάζουμε στην ψύξη για άλλα 10'. Το βγάζουμε και ρίχνουμε ό,τι θέλουμε μέσα (σιρόπι, ξηρούς καρπούς, κομματάκια σοκολάτας ή μπισκότου, φρούτα κλπ).

  4. 4

    Το βάζουμε στην κατάψυξη και σερβίρουμε την επόμενη μέρα.

Cooksnaps (44)

Σχόλια (309)

Lydia Chrys
Lydia Chrys @Lydia
Η πολλοστή φορά που το φτιάχνω, κ πάντα κάνει θραύση! Συνήθως κανω διπλή δόση και βάζω στο μισό σιρόπι καραμέλας κ στ άλλο μερεντα🤗ευχαριστούμε πολύ για τη συνταγή!!

Από

Sitronella
Sitronella @Sitronella
στις
Καλαμάτα,
Με λένε Στέλλα και μένω στην Καλαμάτα. Ξεκίνησα το 2004 τις Συνταγές της Παρέας που έγιναν Cookpad. Μου αρέσει πολύ η μαγειρική φυσικά (!), ακόμα περισσότερο η ζαχαροπλαστική, τα ταξίδια και το διάβασμα. Διαβάζω και βλέπω πολύ επιστημονική φαντασία και φάνταζι. Ο λογαριασμός μου στο instagram είναι https://www.instagram.com/sitro_stella/
Δες περισσότερα